Contest : Funniest Baby Photo


Assalamualaikum

Demi nak dpt Baby Winter Hat dari Chica Chica Shoppe...saye dengan pantas dan terujanye me'join'kan diri contest ni...
walaupon banyak momento funny Aqil saye tak dapat nak snap,tapi harap2 rambut Aqil ini dapat memberi aura dan secara tetibe menjadikan Aqil sebagai pemenang...


Korang nak join...?
wooosssshhh...
sile rujuk perkara di bawah

******************************************************
Salam & hai semua,
disini kami ingin me'war'-'war' kan dan mengumumkan Chica Chica Shoppe akan menganjurkan 1 contest disamping mempromosikan Chica Chica Shoppe juga dengan berbesar hati teringin nak mencari pemenang utk diberikan hadiah..=)

Contestnya adalah:


Tunjukkan kami your funniest baby photo. syaratnya:
  1. umur yang layak adalah dari 0-5years..
  2. tak kesah anak/anak sedara/sepupu/anak kawan etc
To join:
  1. Marilah Follow blog Chica Chica Shoppe
  2. Klik Like pada Chica Chica Shoppe fb page
  3. Create 1 entry dan letakkan sekeping sahaja gamba baby/kid yg plg funny yang anda rasa. xkesah dalam gamba ade org lain pon xpe..letak nama baby, umur dan story sket psl gamba tu kat bwh..pendek2 je da ok..
  4. link kan entry anda terus ke entry ni..
  5. kemudian tag sekurang2nya 3org untuk join contest ni
  6. dan sila comment kat post ni supaya pihak kami dapat menjenguk entry anda dan menilai..
ape lg, meh la join rmai2..
hadiahnya berupa:
1st price ~ items worth rm80 
2nd price ~ items worth rm60
 
3rd price ~ items worth rm50
 


Keputusannye akan dinilai oleh juri2 yg selayaknya..dan ianya adalah muktamad >_<
Closing Date: 31 August 2011..RAYA
Keputusan akan diumum: September 2011
******************************************************

Gambar ni diambil mase Aqil 1bulan (rasenyela)...time ni pakcik2die datang n saje nak snap gambar die...tp sume dok gelak2kan rambut die cam wolverine...die pulak pelik2 je tengok orang ramai2 n bising2 kat umah...

skang nak tag orang:


okeh...siap..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

same tak rambot...??

Pose oih..pose...

Assalamualaikum


Salam dihulur kasih diterima,
Agar ikatan terjalin mesra,
Syaaban berlalu Ramadhan menjelma,
Tingkatkan amalan hadkan selera…

Siang bertahan menghitung waktu,
Terawih tak lupa di malam hari,
Mahmudahkan diri setiap waktu,
Walau Ramadhan kan pergi esok hari…
Nukilan:

Sudah nak pose minggu depan...
Selamat berpose kengkawan..
Yippi yey...hahaha...
nape wish awal2..?sebab kalo wiken,incik suami je yg conquer laptop..

Last year pose, Aqil dlm perot...mase tu sangat epi sebab baru tahu pregnant 5weeks..
tapi juga sangat mencabar..sebab bertarung ngan wholeday morning sickness...
This year, Aqil suda kuar...cabaran...?harap2 tak banyak mane...
cume beharap susu badan secukupnye untuk Aqil....
mase cukup utk masak (sebab petang2 mmg time Aqil ajak borak2)..
dan beharap agar Aqil tak 'bangun' sahur jugak..

Dikesempatan ini,saye ingin memohon maaf daripada kawan2 kalo ade mulut ini terlaser,termenipu,termarah...(dan2 sume terrr...)
Na harap kite dapat berkah dari Allah SWT dan mempermudahkan perjuangan ini
InsyaAllah...




p/s: harap2 dapat pose penuh tahun ni...amin..amin...amin... 

Dah rase macam baru becinte plak..

Assalamualaikum

Haih..sejak2 abes interview kat Joho Port last week, henpon adalah pendamping malam setia dah..
sangat2 beharap dapat panggilan untuk 2nd interview..
atau ttbe derang behati mulia,panggil lapor diri tros..
tepon xbunyik pon rase cam ade orang kol je...huhuhuh..
walaupon derang kate in 2 weeks time, tp cam hape je dok menunggu,kan..?

korang doa kan Na yek...

Rabu TanpaKata [Edisi ragam si Aqil]

Belum pandai niarap,tp ade ati nak duduk je..

NAPE SUME ILANG..?

NAPE SUME LIST BLOG YG SAYE FOLO ILANG...?MENCIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TOLONG TINGGAL JEJAK BALIK KENGKAWAN..

Sharing-is-caring Edisi Wanita Hari Ini - Benarkah Susu ibu boleh tercemar?

Assalamualaikum

Tadi ade sharing pasal topik di atasNi pon Na mintak izin Hana utk copy and sebarkan kepada mereka yang tak berkesempatan tonton tadi


Tajuk WHI hari ini adalah : Benarkah susu ibu boleh tercemar?
Panel jemputan: Dr. Norashikin Muhd Fuad-Pakar O&G Hospital Sungai Buloh,Pn. Kamariah bt Mohd Alwi - lactation Consultant (also my sifu),Dynaz - celebrity dan owner DNA 
Ibu cuba catat apa yang ibu ingat (sebab time on air tadi, fawwaz nak menyusu pulak, so, ibu cuba gunakan kapasiti hard drive otak ibu ni untuk recall balik isi kandungan topik WHI tadi.
antara soalan yang dikemukakan..

  1. Adakah susu ibu boleh tercemar?
  2. Ubat-ubat yang boleh menyebabkan susu tercemar..
  3. Payudara adalah steril
  4. Susu ibu basi?
  5. Susu ibu pelbagai rasa.
  6. Susu ibu boleh bertukar warna
  7. Nak kuruskan badan.. BF saja
  8. Majikan perlu bagi sokongan


Untuk further info,korang bleh pegi kat blog Hana yeh....

Rase nak jahit2 mende2 comel semule..

Assalamualaikum

Tetibe tangan gatal nak jait2 plush balik
Rase nak wat ABC or 123 so bleh gak Aqil belajar2
Pastu soh adik promotekan
Ok tak..?

hhmmm...itu je update

ade pendapat...?


Tolong doakan saye..

Assalamualaikum

Tajuk entri macam serius sangat je
A'lillah,Na dapat panggilan untuk amik test PTD @ pegawai tadbir diplomatik Sabtu ni
Selepas 4kali failed,Na betol2 harap ade la rezeki Na utk go through and dapat job ni

Dan I'Allah ari Kamis minggu depan pulak ade interview as Asst Electrical Engineer kat Johor Port
To be honest mmg Na da lupe da pasal electrical ni
Just wish me luck agar Na tak memalukan diri sendiri dan universiti saye (ahahaha..ttbe plak pk camni..?)

Aqil pulak merunsingkan Na sebab still xmo minum ikot botol
Nak kalo Na yang bagi..kalo dengan ayah die,puas bersilat..poloh2 satu badan ayah
Tapi takmo la pk sangat sebab kang jadi cam tadek trust kat incik suami untuk jage anak plak,kan...?

Korang doakan Na tau
Na pecaye rezeki tu ade dimane2
Na sendiri akan buat yg tebaik
Tapi dengan doa korang,maybe terlembut ati para interviewer tu kot nak amik Na nanti (sape tau..?)

Ade yang rindu Aqil ke..?
Meh nak tepek gambar 1...ngan video die gelak2..
Jangan a amik gambar lagi...penat dah posing

video

GA My Little Secret - Fisher Price.

KakDee telah menemukan GA yang eksaited lagi..
mekaseh kak......

Kali ni dari Puteri-Nuur @ http://puteri-nuur.blogspot.com/



Syarat-syarat penyertaan:
1. Jangan ketinggalan membaca entry dari blog ini terutamanya di bawah label GA - Fisher Price. Anda tidak diwajibkan untuk follow blog ini, tetapi dinasihatkan berbuat demikian ;

2. Anda dipohon untuk tag sekurang-kurangnya 3 orang kawan-kawan anda untuk menyertai blog ini; dan

3. Sila link penyertaan anda dengan gambar contest ini : dan


4. Entry berikut, adalah berkaitan dengan GA Fisher Price:

Fisher Price - Newborn to Toddler Rocker ;
Fisher Price - The Go Baby Go - Stride to Ride Lion ; dan
Fisher Price - Healthy Care Booster Seat.


5. Soalan dan hadiah GA akan dimaklumkan dalam satu entry khas.

6. Hanya senarai nama-nama dibawah sahaja LAYAK menyertai GA ini. Sila komen diruangan ini dan nama anda akan disenaraikan. Tarikh tutup adalah 1 Ogos 2011 (Isnin) jam 2.00 petang.

Jom join dan selamat menang BESAR :)


Hokkey..mari kite tengok,sape yang kena:


The Simple-est Contest Ever!! THE BALD BABY

Assalamualaikum

GA ni Na nmpk kat entry KakD..
sebab Aqil adalah botak dan berambut sikit,maka Na join la...

GA ni ialah dari Amir @ http://herlifetreasure.blogspot.com
Dibawah adalah syarat2 penyertaan...
Adiah??korang p cekidaut kat website mama Amir :)


THE BALBABY CONTEST

6 JUL - 6 AUG 2011


Objektif: Bagi menghargai bayi-bayi botak atau kurang rambut sedunia oleh Amir.


First time Amir nak buat contest :) So sebab first time, kita bermula dengan yang paling simple;

1) Post satu gambar anak / anak buah / anak kawan anda semasa 'botak'/selepas cukur rambut/atau memang takde rambut macam Amir DAN letak caption yang menarik / funny / attractive tidak lebih dari 10 perkataan. The simpler the better. State nama baby juga as identification.

2) Tinggalkan comment di entry ini (The Simple-est Contest Ever!! THE BALD BABY CONTEST) as a record of your paticipant.

Contoh:
From no-hair to no-hair-at-all!

Amir Hidayat Syah


Syarat:
1) Gambar yang dipertandingkan haruslah gambar baby (0-12 months). Tidak Mengapa kalau bukan gambar current, gambar masa baby pun boleh :)
2) Satu penyertaan sahaja bagi setiap peserta.
3) Tarikh tutup : 6 AUG 2011 sebelum 4.00PM
4) The best picture and caption will be chosen as the Winner! Only ONE winner.
5) Keputusan Amir (pengadil) adalah muktamad tau.

Simple je kan? :)




AQIL's

Mama kate walaupon botak,saye tetap ensyem boy mama

Aqil Zulhadif b. Muhammad Zulfadli

 

Blog Template by BloggerCandy.com