Corat coret si puan suri

Ahai..hai....almost 10am...means ade dkt2 sejam je nak libur2 atas katil dan melayari internet...(sib bek ade internet,kau...)...ade yg ckp 'bes la kan jd surirumah je'...hmm sebenarnye,++++ penat dari jd engineer...sebab???

SEMASA JD ENGR:
630am - bgn solat>tdo blk...
730am - bgn siap2 g keje...
815am - bekpes...
900am - tgk keje sket2...bc paper...fb ngan blog plak kene update (kene..?)
1200pm - lunch..
130pm - stat wat keje (lame nye ko break na oiii...)
230pm - solat..
300pm - smbg keje..
430pm - makan2 (lapa kan.....)
530pm - cabut..
~siap2 beli/makan mlm~
630pm - solat..>> ngadap tv..
800pm - solat...>> mandi (kalo la mndi seawal ni..)
1100pm - gosok baju utk sok...solat..
1200am - tdo

SEMASA JD SURIUMAH:
645am - solat + siapkan brekfast utk si cinta hati
800am - setelkan segale periuk2 xberbasuh dan basuh baju...
900am - baru nak p mandi (yey..) >> layan tenet..
1030am - kuakan segale lauk pauk yg nk masak...potong2 etc...
1200pm - tggu cik abg blk mkin ngahari..
100pm - basuh2 pinggan..lap2 dapo...lantai...
130pm - mnd >> solat >> lipat2 kain >> solat
430pm - pk2 ape nak wat utk minum ptg...
630pm - msk mkn mlm plak...(sayur ngan accessory tambahan je..yg main lauk same ms lunch)
730pm - mkn mlm >> solat >> tgk tb rancangan ntahapeapetu..
900pm - lawan PS2 ngan cik abg tu....so far...metal slug je la..tu pon slalu je kalah...
1200am - tdo....

hadeh...dan suddenly rase cam tabik spring toing2 kat mereka yg bekerja+ade anak+masak kat umah...penat gile..ni baru smggu...da rase cam kekaguman melampau....huhuhu...

hmm tadek motif tol la post kali ni...ntah...tadek pe yg interesting pon idop saye...
cume bes la dok dgn husband....bile die buat cubaan menipu dan memakse diri makan mknn yg seriusly tak tipu sangat tak sedap...hahahaha..kasihan...

ujung mggu p joging..men layang2...jln2 tesco/econsave p bli brg...haahaha...

tapi dlm ati, masih berharap dpt keje ASAP...utang piutang saye mengalami tunggakkan dasyat....xleh sopping.....isk....tekanan jiwa I...doa yeh kwn2....

bye..




.

3 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

kak nana, org yang br kawen seminggu and dah start keje pon dh rse penat.. tu belum lengkap dapur utk memasak lagi tue.. kalo dah ader dapur nneti, lagi rs nak bhnti keje agaknye..

hehe, penat2 seorg isteri tu la tiket ke syurga. ;p

syu_hada said...

hehehehe.... (*_*)/

nanaruzana said...

Eppa:akak tak penah masak2 ni...serius...ttbe je k...starting last week..selepas 27 tahun.....padan muke kan????untung gak kawen ni...hahaha...I'Allah...saye akan wat sebaiknye dan seikhlas nye utk dptkan pass VIP ke syurga :P

Syud:gelak jerr...?bile mau kawen...?emma suda selangkah..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com