Bile tengok anak orang lain..

Assalamualaikum...

Semalam na p spital,p doktor pakar kulit utk cure kan eczema Aqil..
Sian anak mama..tak ensem dah..mcm pakai blusher dah..
yang sian bile die xleh tido asik garu muke je..
tapi mama ngan ayah 'kejam' masuk tangan dalam sua supaya tak dapat garu...
sian dgr die nanges...tp ape kan daye...

untung saye ade mak metua yg dulu keje spital...
so beliau mintak je reference dari doktor biasa nak p direct pakar...

sementara tunggu tu..saye tgk2 la orang gak..
lalu insaf menyelubungi diri..

dulu masa selalu kene attack eczema,selalu pk Allah tak sayang saye..
dah la tak pandai,tak cantik..kene pulak saket2 yg tambah keburukan fizikal ni...
pastu kene plak kat Aqil,saye lg la rase cam 'ape la nasib saye'..
sekali...........bile tengok orang lg terok..siap darah2 je kat luka2 die,saye cam terkedu..
bile tgk baby yang kene eczema whole body...tak ke syukur Aqil cume kene kat muke dan sikit je..?
saye mmg perlu selalu muhasabah diri dan lebeh tgk kesusahan orang lain...hmmmmm

So baru 1 kali sapu,Aqil suda ok...
dah xmerah sgt dah eczema die...
doktor bg elomet ngan aqueous gel..then antibiotik ngan tahan gatal..
so far sapu je,lom makan ubat..sebab anak ini begitu mengantuk semalam...dari balik umah,tido je sampai ke pagi...
bile die bangun,ayah sibuk ajak main...lupe nak bg ubat...ahahhaa...


so Nana..syukur lah Allah bg ujian tu cume secuit belake...
peringatan kepada diri sendiri bahawa ada org bergantung penuh kepada kamu..
makan kene jaga.kebersihan kene jage..
itu kan yang dituntut dalam Islam...

ok la..challo beteh...
Assalamualaikum...

**eh..ade petua pose mase breastfeed tak...??????nak ganti pose ni...walaupon pregnant mase pose,tp ade gak yg harus di tinggalkan atas nasihat doktor...**

Aqil vs dino..

Sile abai suare merepek saye...

video

Friendship Award from n.i.e.y.x.z.h.a


Thanks  ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ 






Sangat berhabuk kan award nih..?

Rabu TanpaKata

Hari terakhir

Assalamualaikum

Arini hari ke 44 kepantangan saye
Minggu ni dah nak balik Johor
Masih kelam kabut tak reti jage Aqil
Terus terang,saye takot dan stress
Doakan saye..



 

Blog Template by BloggerCandy.com