Bile tengok anak orang lain..

Assalamualaikum...

Semalam na p spital,p doktor pakar kulit utk cure kan eczema Aqil..
Sian anak mama..tak ensem dah..mcm pakai blusher dah..
yang sian bile die xleh tido asik garu muke je..
tapi mama ngan ayah 'kejam' masuk tangan dalam sua supaya tak dapat garu...
sian dgr die nanges...tp ape kan daye...

untung saye ade mak metua yg dulu keje spital...
so beliau mintak je reference dari doktor biasa nak p direct pakar...

sementara tunggu tu..saye tgk2 la orang gak..
lalu insaf menyelubungi diri..

dulu masa selalu kene attack eczema,selalu pk Allah tak sayang saye..
dah la tak pandai,tak cantik..kene pulak saket2 yg tambah keburukan fizikal ni...
pastu kene plak kat Aqil,saye lg la rase cam 'ape la nasib saye'..
sekali...........bile tengok orang lg terok..siap darah2 je kat luka2 die,saye cam terkedu..
bile tgk baby yang kene eczema whole body...tak ke syukur Aqil cume kene kat muke dan sikit je..?
saye mmg perlu selalu muhasabah diri dan lebeh tgk kesusahan orang lain...hmmmmm

So baru 1 kali sapu,Aqil suda ok...
dah xmerah sgt dah eczema die...
doktor bg elomet ngan aqueous gel..then antibiotik ngan tahan gatal..
so far sapu je,lom makan ubat..sebab anak ini begitu mengantuk semalam...dari balik umah,tido je sampai ke pagi...
bile die bangun,ayah sibuk ajak main...lupe nak bg ubat...ahahhaa...


so Nana..syukur lah Allah bg ujian tu cume secuit belake...
peringatan kepada diri sendiri bahawa ada org bergantung penuh kepada kamu..
makan kene jaga.kebersihan kene jage..
itu kan yang dituntut dalam Islam...

ok la..challo beteh...
Assalamualaikum...

**eh..ade petua pose mase breastfeed tak...??????nak ganti pose ni...walaupon pregnant mase pose,tp ade gak yg harus di tinggalkan atas nasihat doktor...**

6 comments:

nurul huda jumri said...

jgn lupe sapu obat pd aqil..

na pon kne pantang mkn gak..dlu tkpe la jgk, tp skg dh ade bonding ngn aqil thru bf, so kne jg sket ye..

*cewah,pandai plk haku becakap..huu~

NaNaRuZaNa said...

hehehe...tu la pasal...nyesal tol dok bls dendam la konon aitu...mmg na ape pon xgatal...tp Aqil la...mekaseh kaklong..ahahhaa

mun said...

siannya aqil...kene ekzema yee.takpe na..rajin2 sapu ubat tuh....

NaNaRuZaNa said...

Mun..a'ah...tu la..sib baik la xkeje..leh la ngadap tgk anak...haih...

nour said...

mom kene jaga makan. nk makan apa pon boleh try n error tp biarlah beringat. jgn main tibai hahaha. mulakan dgn kuantiti kecil. aceh aceh berpengalaman benau belakonnye. hahaha.

NaNaRuZaNa said...

kak ngah...itu la pasal...pas da jadi skali,mmg beringat la...tgk org len mkn sedap je...tp sbb pk anak,kite cuit sket je la...xpuas ape pon..hahhaha

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com