Budak demam yang tak reti dok diam dan sangat manje..

Assalamualaikum

Sori..sile telengkan kepale anda yekkkk...

Org kate Aqil demam sbb nak 'kecikkan' badan sebab nak jln...

ade gak kate sbb tumbuh gigi...gigi Aqil da kua sebatang...

yey...cepat2 sembuh ye anak mama..



video




Fever..flu..go away...
Don't u dare come again any other day!!!!

Diskaun 83%???

Takot org pecah cermin kereta-hilang GPS,hilang laptop,hilang akal?lawati lah 1 World Tinting, Kepong untuk tawaran diskaun sehingga 83%.!! Anda cume perlu bayar  RM138 instead of RM800 untuk 2-in-1 (2mil Thick) Solar Film Full Car Tinting...



Notakakibusuk: Jauhnye la Kepong dari Kulaifornia nih...kalo tak,sure dah pakserela incik suami tinted kete yang makin membahang dan membuatkan kekulits jadi gelap..

Anaknda nak tumbuh gigi..?nak membesar..?oh...die buat perangai..

Assalamualaikum

Yessss...sebab tu Allah kasik limpah yg tak terhingga kepada seorang ibu..
menjaga anak bukan la senang..
ape??as housewife senang nak jage anak rather than kasik orang jage..?
memang la..kite bleh kasik yg tebaik kat anak..
tapiii..penatnye..masyaAllah..
dah la saye ni cekeding..
bayang la mendukung Aqil bam2 tu sepanjang hari...

tatau nak kate sebab ape peragaman itu berlaku..[read : i wish Aqil can tell me what is going on..?!]
kalo korang keje - nanny call n ckp bb meragam; korang just boleh risau2 n hati meronta2 nak balik,kan..?
tapi sbg binirumah..huh..saket segalenye bile anak meragam...
saket pale sbb pk anak nak ape...
saket badan sbb nak berdukung je..
saket perot sbb lapa tapi xleh nak masak,nak makan..
saket usus n pundi kencing sbb tak leh nak lari p toilet pun..
sume la saket..
tapi hati yg agak saket juga ini masih bersimpati dan tahan diri dan dok berzikir dan mentabah hati dan pk,Allah tak kasik senang2 je pahala pada orang lain,tetapi limpahan itu pada ibu...
lebih2 yang jage anak saket [turut serta ialah ayahnye yang batok2]

dalam tengking2 anak sbb energy mmg dah flat - masih menitik air mate sbb sgt kesian kan anak
dada ni kalo tadek rusuk ni...tadek kulit..mmg da keluar dah lari2..
panik..tatau ape nak buat..

fine..org bleh ckp "meragam nak tumbuh gigi kot"
i know the reason (maybe)..tapi yang nak tahu ialah solution
lebeh takot if Aqil nanges sekuat2 hati bile tibe Maghrib
sebagai orang yg penakot antu..tak pk lain - takot kene rasukan ablasa [read : si mama bodoh pemikiran]
kepanikan itu lebeh bertambah



haihhh...ape mende aku membebel ni..
sebenarnye pendek kate nak tanye..

KALO BABY UMO 9 BULAN GITU...GIGI ADE SIKIT2 TUMBUH..PEROT TADEK KERAS N IYAK SEPERTI BIASE...APE YE SEBAB DIE MERAGAM...?NAK SAMBUT BESDEI 9 BULAN PON KENE BUAT PERANGAI KE...?HELP!!!

Si kachak yang meragam




Nota kaki cagu: Semalam pergi interview as cashier (guest service) kat Air Asia kat Senai Airport..doakan Na dapat yeh..Na dah buat rase yang terbaik..cume ngah tunggu kalo kali ni mmg rezeki....doakan yek kengkawan....

Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum

Dah masuk tahun baru...
Seperti biase,org mesti nak buat azam baru
tapi memang senang cite,saye tak penah capai azam saye
tadek mase depan...?bukan...tapi takmo stick pade sesuatu...

Tahun ni saye nak BERUSAHA kepada:

1- pencarian keje..tak kesah la keje tu bekaitan ke..tak ke..janji ade gak income...leh kasik mak buat blanje dapo..bleh kasik incik suami soh balik KL..leh masuk sket dlm bank Aqil...bleh kasik sket kat PTPTN yang tak abes2 tu...bayar sume utang piutang...

2- menjadi orang yg lebih baik...anak-isteri-mama-kakak-adik yang lebeh baik..baik in terms of ape...sume2...

3- takmo membazirkan wang incik suami..akakakka...[ni yg tersusah skali ni]

4- sambung belajar..buat master ape,belum di putuskan..harap2 ade rezeki lah...


Ini just as guideline...sebab takkan la nak tunggu ujung tahun baru nak nampak peningkatan dan ke'sukses'an nye kan??
at least mende2 di atas pernah terdetik di hati
cepat atau lambat,yang penting ade progress...
Allah pon xpernah bg timeline kat kite,bile nak jadi baik atau buat baik
senang cite,sebenarnye tiap2 hari kene berazam
so kite tak lost track,kan??

Semoga readers sukses dan capai ape yang nak tahun ni..
Semoga kite dirahmati dan 'dunia berakhir 2012' tidak menjadi kenyataan sbb diri saye masih terlalu jauh dari perkataan "telah berbudi" kepada kedua-dua family saye dan diri sendiri...
Semoga selamat kite hendaknye dunia dan akhirat, InsyaAllah..

Wassalam



oh..no 5 - nak beli beg coach kat JPO....bleh??ahhahah..



 

Blog Template by BloggerCandy.com