Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum

Dah masuk tahun baru...
Seperti biase,org mesti nak buat azam baru
tapi memang senang cite,saye tak penah capai azam saye
tadek mase depan...?bukan...tapi takmo stick pade sesuatu...

Tahun ni saye nak BERUSAHA kepada:

1- pencarian keje..tak kesah la keje tu bekaitan ke..tak ke..janji ade gak income...leh kasik mak buat blanje dapo..bleh kasik incik suami soh balik KL..leh masuk sket dlm bank Aqil...bleh kasik sket kat PTPTN yang tak abes2 tu...bayar sume utang piutang...

2- menjadi orang yg lebih baik...anak-isteri-mama-kakak-adik yang lebeh baik..baik in terms of ape...sume2...

3- takmo membazirkan wang incik suami..akakakka...[ni yg tersusah skali ni]

4- sambung belajar..buat master ape,belum di putuskan..harap2 ade rezeki lah...


Ini just as guideline...sebab takkan la nak tunggu ujung tahun baru nak nampak peningkatan dan ke'sukses'an nye kan??
at least mende2 di atas pernah terdetik di hati
cepat atau lambat,yang penting ade progress...
Allah pon xpernah bg timeline kat kite,bile nak jadi baik atau buat baik
senang cite,sebenarnye tiap2 hari kene berazam
so kite tak lost track,kan??

Semoga readers sukses dan capai ape yang nak tahun ni..
Semoga kite dirahmati dan 'dunia berakhir 2012' tidak menjadi kenyataan sbb diri saye masih terlalu jauh dari perkataan "telah berbudi" kepada kedua-dua family saye dan diri sendiri...
Semoga selamat kite hendaknye dunia dan akhirat, InsyaAllah..

Wassalam



oh..no 5 - nak beli beg coach kat JPO....bleh??ahhahah..



1 comments:

LoVEaQshA said...

na,

yg kta na tkena ms berurut tue na kna apa?ktnr na berurt?ish tkot plak nk berurt sebarangan nie..
tp mg sgoh da xterthn sgt2 skt bdn nie..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com