Anaknda nak tumbuh gigi..?nak membesar..?oh...die buat perangai..

Assalamualaikum

Yessss...sebab tu Allah kasik limpah yg tak terhingga kepada seorang ibu..
menjaga anak bukan la senang..
ape??as housewife senang nak jage anak rather than kasik orang jage..?
memang la..kite bleh kasik yg tebaik kat anak..
tapiii..penatnye..masyaAllah..
dah la saye ni cekeding..
bayang la mendukung Aqil bam2 tu sepanjang hari...

tatau nak kate sebab ape peragaman itu berlaku..[read : i wish Aqil can tell me what is going on..?!]
kalo korang keje - nanny call n ckp bb meragam; korang just boleh risau2 n hati meronta2 nak balik,kan..?
tapi sbg binirumah..huh..saket segalenye bile anak meragam...
saket pale sbb pk anak nak ape...
saket badan sbb nak berdukung je..
saket perot sbb lapa tapi xleh nak masak,nak makan..
saket usus n pundi kencing sbb tak leh nak lari p toilet pun..
sume la saket..
tapi hati yg agak saket juga ini masih bersimpati dan tahan diri dan dok berzikir dan mentabah hati dan pk,Allah tak kasik senang2 je pahala pada orang lain,tetapi limpahan itu pada ibu...
lebih2 yang jage anak saket [turut serta ialah ayahnye yang batok2]

dalam tengking2 anak sbb energy mmg dah flat - masih menitik air mate sbb sgt kesian kan anak
dada ni kalo tadek rusuk ni...tadek kulit..mmg da keluar dah lari2..
panik..tatau ape nak buat..

fine..org bleh ckp "meragam nak tumbuh gigi kot"
i know the reason (maybe)..tapi yang nak tahu ialah solution
lebeh takot if Aqil nanges sekuat2 hati bile tibe Maghrib
sebagai orang yg penakot antu..tak pk lain - takot kene rasukan ablasa [read : si mama bodoh pemikiran]
kepanikan itu lebeh bertambah



haihhh...ape mende aku membebel ni..
sebenarnye pendek kate nak tanye..

KALO BABY UMO 9 BULAN GITU...GIGI ADE SIKIT2 TUMBUH..PEROT TADEK KERAS N IYAK SEPERTI BIASE...APE YE SEBAB DIE MERAGAM...?NAK SAMBUT BESDEI 9 BULAN PON KENE BUAT PERANGAI KE...?HELP!!!

Si kachak yang meragam




Nota kaki cagu: Semalam pergi interview as cashier (guest service) kat Air Asia kat Senai Airport..doakan Na dapat yeh..Na dah buat rase yang terbaik..cume ngah tunggu kalo kali ni mmg rezeki....doakan yek kengkawan....

7 comments:

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

waaaaaaaaaa.,..ensemnya anak naaaaa ;p rasa mcm nak culik ja...hikhik

aTy _faRed~ said...

memang teruji kesabaran dan ketabahan yer...

Anonymous said...

kachak ibu...jom balik KL g pemenan nak???

mun said...

cuma bagi gripe water na.....kadang-kadang budak2 nie meragam nak cukup bulan...bersabar helah ye...

nour said...

yelah. try gripe water. me never try but dengar2 berkesan. lagi satu, x bodoh lah kakna... biasalah kita fikir camtu. chika penah jadi gak [x sempat cerita kt blog] baca ayat kursi dengan cermat waqafnya [9tempat] tiup di ubun aqil. ulang2 serajin yg boleh. ingat ayat kusi msti dibaca dgn cermat waqaf, tajwid dan sebutannya. kita tahu dr sejarah syaitan pon tahu baca ayat kursi.

NaNaRuZaNa said...

Azie: kalo dok seblh umah,leh la culik2...ni nak kene nek belon baru sampai..camne??

Aty: yup n make sure u are ready..ngehehehe...

Akak: tamau menan dah.

Mun: gripe water kat umah pasir gudang la plak..tp so far mmg xdek kesan kat Aqil...perot tebal lemak :P

KakNgah: tu je la yg bleh buat...bace ayat kursi kat telinge die pelan2...tenang..tp xdek nye tenang...ati mcm nak tepelanting keluar...

ibuhebat said...

meragam nak dapat adik kot??? hehe.
jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com
salam perkenalan :)

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com