Ruang diri dan keluarga

Terkadang ingin ruang dan privacy sendiri.. tapi ini tanggungjawab... Nana..bertabah...ada pahala menantimu...

Sudah cukup sudah..sudah cukup lama...

Assalamualaikum

Sejak2 penggunaan hp dan tablet meningkat...laptop ni macam tak bernyawa..kebetulan offday ni Aqil tadek..sudah anta ke kampung halaman yang indah permai disitu terletaknye highway guthrie.. jadi boleh la saye membuangkan mase menulis kat blog ni hah...saye pakai point2 je la ye kawan2..


  • keje saye - alhamdulillah..sudah menunjukkan peningkatan...ade kale gabra mendatang..tapi nak wat mcmn...experience is your best teacher kan....just handle with care je lah semua kerenah guest...tapi jauuuuuhhh di sudut hati...saye ngah caik keje yg bukan shift dan sabtu ahad nye cuti....so far saye ok..cume yg dikeliling saye la...but rezeki kan...so far masih disini...mane tahu sok luse tulat tapir tenuk...dapat ke keje gomen ke...doa kan je lah...
  • anaknda si Aqil - sudah pandai macam2..leteh i....ahahha....incik suami asik soh makan lebeh sket sebab walaupon bukan lagi menyusu badan sepenohnye (ni sume sebab p training sebulan...tak sempat nak pam..susu pon segan2 nak kua dah)...tp bila si kecik ni menyusu dan tak puas..mmg die mengamok...then skang dah paham ape orang cakap..imitate segale perbuatan dan perkataan...so ayah ngan mama ngan tokwan kalo nak cakap pape kene pandang kiri kanan la dulu...mebi die nak tumbuh geraham atas...refuse utk makan solid...sib bek skang dok ngan nenek..ade la orang nak melayan masak bubur segale..kalo mama??haihhh...kebuluran anaknda saye...
  • rumahtangga - skang dok ngan mak metua..tapi ngah riki2 nak beli umah mak yang satu lagi...at least utk kesenangan sendiri dan family lain...sape tak teringin nak ade umah sendiri..pilih langsir..sofa...jam dinding...kapet...sendiri...belom lagi hias2...tapi lek2 dlu...kene setelkan dulu tukar name etc...smpat la kumpul2 ongkosnya dulu..
  • kete - saye da ade kete sendre..yey...second hand kelise...nape kelise??Sebab die bessssss...tapi 2-3 minggu ni die buat hal..tapi xpe la...opis pon dekat je..ape sgt la kalo tadek ekon (peloh busuk masam deiiii)....nanti la sok2 incik suami p anta kedai..haih...duit plak...ahahhaa...
  • raye aitu raye kat kl...raye 2hari je...sebab memang tadek cuti...alhamdulillah kebetulan cuti raye jatuh off day saye..gambar??tadek...ntah nape ntah tahun ni mcm tak rase nak amik gambar...dah tua kot...ahhahaha...
  • itu je kot..?
  • kan?
  • dah la...

ahhahaa...itu saje la buat mase ni...saye tadek ape yg bes nak cite la...so far itu je kesempatan yang ade..ni nak sambung kemas umah plak dah...haih....do take care n love urself kawan2...chiauu...

Assalamualaikum

Betol lame tak update...

Assalamualaikum kawan-kawan....
rindu i kerrrrr?

sori la...keje i bukan macam dolu2 lg...ngadap laptop...skang adalah guest service..
paham2 la..udah empunye diri ni pon cerewet itu ini...jg bile deal ngan passengers mmg kene expect la mcm2 hal pelik tapi benar...

kalo sape penah naik flite tau ka procedure dari start booking tiket kan?
so keje ni bermule dari assist org check in..naik boarding hall..boarding..depart n arrive..
keje senang..tapi mentality n physically harus tabah...

camne nak deal ngan org tak paham bahasa,keje nak arah org je?
org yang memang tak paham either bahasa melayu atau english?
org yg itu...org yg ini...

keje baru sbln lbeh...bnyk gile lg harus belajar n get experience...
kate org..belajar dari pengalaman...

**org tanye,tak kesah ke dari engineer downgrade to guest services?
jawapan:biar saket kaki,jangan saket otak!

Gile lame tak hapdet

Assalamualaikum

Sejak2 pindah umah MIL..
Sejak2 Aqil pandai meniti...merangkak laju2..dan pelbagai mende extreme..
Memang malas nak bukak laptop n update..
Pastu bising nuffnang tadek pon kasik duit..?ntahape2..

Sok start keje...
Ngan air asia kat airport senai..
2 tahun tu dah benti keje...
nikmat tido dan rest takde pedoman seperti ditarik2 secara paksa..
hahaha..

Dengan keje baru ni,saye berdoa agar saye menjadi hambaNya yang lebih bersyukur dan mengingatiNya...

Doakan saye..

Assalamualaikum

Budak demam yang tak reti dok diam dan sangat manje..

Assalamualaikum

Sori..sile telengkan kepale anda yekkkk...

Org kate Aqil demam sbb nak 'kecikkan' badan sebab nak jln...

ade gak kate sbb tumbuh gigi...gigi Aqil da kua sebatang...

yey...cepat2 sembuh ye anak mama..



video




Fever..flu..go away...
Don't u dare come again any other day!!!!

Diskaun 83%???

Takot org pecah cermin kereta-hilang GPS,hilang laptop,hilang akal?lawati lah 1 World Tinting, Kepong untuk tawaran diskaun sehingga 83%.!! Anda cume perlu bayar  RM138 instead of RM800 untuk 2-in-1 (2mil Thick) Solar Film Full Car Tinting...



Notakakibusuk: Jauhnye la Kepong dari Kulaifornia nih...kalo tak,sure dah pakserela incik suami tinted kete yang makin membahang dan membuatkan kekulits jadi gelap..

Anaknda nak tumbuh gigi..?nak membesar..?oh...die buat perangai..

Assalamualaikum

Yessss...sebab tu Allah kasik limpah yg tak terhingga kepada seorang ibu..
menjaga anak bukan la senang..
ape??as housewife senang nak jage anak rather than kasik orang jage..?
memang la..kite bleh kasik yg tebaik kat anak..
tapiii..penatnye..masyaAllah..
dah la saye ni cekeding..
bayang la mendukung Aqil bam2 tu sepanjang hari...

tatau nak kate sebab ape peragaman itu berlaku..[read : i wish Aqil can tell me what is going on..?!]
kalo korang keje - nanny call n ckp bb meragam; korang just boleh risau2 n hati meronta2 nak balik,kan..?
tapi sbg binirumah..huh..saket segalenye bile anak meragam...
saket pale sbb pk anak nak ape...
saket badan sbb nak berdukung je..
saket perot sbb lapa tapi xleh nak masak,nak makan..
saket usus n pundi kencing sbb tak leh nak lari p toilet pun..
sume la saket..
tapi hati yg agak saket juga ini masih bersimpati dan tahan diri dan dok berzikir dan mentabah hati dan pk,Allah tak kasik senang2 je pahala pada orang lain,tetapi limpahan itu pada ibu...
lebih2 yang jage anak saket [turut serta ialah ayahnye yang batok2]

dalam tengking2 anak sbb energy mmg dah flat - masih menitik air mate sbb sgt kesian kan anak
dada ni kalo tadek rusuk ni...tadek kulit..mmg da keluar dah lari2..
panik..tatau ape nak buat..

fine..org bleh ckp "meragam nak tumbuh gigi kot"
i know the reason (maybe)..tapi yang nak tahu ialah solution
lebeh takot if Aqil nanges sekuat2 hati bile tibe Maghrib
sebagai orang yg penakot antu..tak pk lain - takot kene rasukan ablasa [read : si mama bodoh pemikiran]
kepanikan itu lebeh bertambah



haihhh...ape mende aku membebel ni..
sebenarnye pendek kate nak tanye..

KALO BABY UMO 9 BULAN GITU...GIGI ADE SIKIT2 TUMBUH..PEROT TADEK KERAS N IYAK SEPERTI BIASE...APE YE SEBAB DIE MERAGAM...?NAK SAMBUT BESDEI 9 BULAN PON KENE BUAT PERANGAI KE...?HELP!!!

Si kachak yang meragam




Nota kaki cagu: Semalam pergi interview as cashier (guest service) kat Air Asia kat Senai Airport..doakan Na dapat yeh..Na dah buat rase yang terbaik..cume ngah tunggu kalo kali ni mmg rezeki....doakan yek kengkawan....

Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum

Dah masuk tahun baru...
Seperti biase,org mesti nak buat azam baru
tapi memang senang cite,saye tak penah capai azam saye
tadek mase depan...?bukan...tapi takmo stick pade sesuatu...

Tahun ni saye nak BERUSAHA kepada:

1- pencarian keje..tak kesah la keje tu bekaitan ke..tak ke..janji ade gak income...leh kasik mak buat blanje dapo..bleh kasik incik suami soh balik KL..leh masuk sket dlm bank Aqil...bleh kasik sket kat PTPTN yang tak abes2 tu...bayar sume utang piutang...

2- menjadi orang yg lebih baik...anak-isteri-mama-kakak-adik yang lebeh baik..baik in terms of ape...sume2...

3- takmo membazirkan wang incik suami..akakakka...[ni yg tersusah skali ni]

4- sambung belajar..buat master ape,belum di putuskan..harap2 ade rezeki lah...


Ini just as guideline...sebab takkan la nak tunggu ujung tahun baru nak nampak peningkatan dan ke'sukses'an nye kan??
at least mende2 di atas pernah terdetik di hati
cepat atau lambat,yang penting ade progress...
Allah pon xpernah bg timeline kat kite,bile nak jadi baik atau buat baik
senang cite,sebenarnye tiap2 hari kene berazam
so kite tak lost track,kan??

Semoga readers sukses dan capai ape yang nak tahun ni..
Semoga kite dirahmati dan 'dunia berakhir 2012' tidak menjadi kenyataan sbb diri saye masih terlalu jauh dari perkataan "telah berbudi" kepada kedua-dua family saye dan diri sendiri...
Semoga selamat kite hendaknye dunia dan akhirat, InsyaAllah..

Wassalam



oh..no 5 - nak beli beg coach kat JPO....bleh??ahhahah..



 

Blog Template by BloggerCandy.com