Bile yek..?

Assalamualaikum

Hi readerssss...
Followers dah sampai 50orang...mekaseh kerana sudi jenguk2 blog sampah ini...

sebelum cerite pape,nak tanye kat ibu2: 
MASE PEGNEN ANDA-ANDA SELALU BEDARAH IDONG TAK..?

Lame tak nulis...sebab nak cover tak boleh tido malam...
Ade je kesempatan di siang hari dimana mengalami kemengantukan melampau,saye akan tido...
Bukan saye pemalas...nonono...
tapi sume orang pesan supaya mempunyai tenage yg mencukupi utk bersalin nanti...
Makan kompom cukup...tido je la yang tak dapat...
tiap2 malam perot keras mengeras..bebi tendang menendang..
Pusing sini saket,pusing sane tak selesa..
Tapi takpe la...Cik Bebi berlibur la dalam perot mama ni sampai puas k...

Hari ni masuk 39minggu dah....Bile ntah bebi nak kua...?
Bukan mengeluh ape..cume rase tak sabar nak tengok bebi..
Rupe mama kah..?rupe ayah kah...?
Gemok macam mama kecik2 dulu kah...?
Macho cam ayah kecik2 dah tentu lah kan... (ok..perasan...............)
Nak bagi pakai baju2 comel..dah la banyak baju kan..
nak geget2 kaki ngan siku ngan muntut yg selalu wat mama geli dan ngilu...(akibat space perot mama tak muat,maka proses stretching selalu berlaku)

Semalam mase cek up,sume ok je...
berat pon statik...huhuhu...walaupon makan banyak..
If statik juge sampai delivery maka saye berjaye dengan jayenye menaikkan berat sebanyak 15kelo...
Huiyoooooooooo..bes2....dan saye cume nak turunkan 10kelo je nanti....ngehehhehhee...
harap2 sume itu berada di perot je...
Sian misi semalam kene tendang ngan bebi...bebi ni..behave la...tahu la misi cantik...malu mama tauuuu....
Mebi sebab misi semalam borak2 dulu ngan die...terase mesre la tu...eiii...perangai ayah :P
Misi siap cakap denyut jantung bebi cam ngah lumbe moto...laju dan kuat...
Adekah ini penangan p tgk racing kat trek pasir gudang awal2 ngandung dulu....?
Sib bek bebi laki..kalo pompuan...adoiiii....

Mak metua ngan ayah pon da tak sanggup tengok menantu die bawak perot...hahaha...
Dan harap2 bebi kua la sebelum 16 yeh...jangan lewat2 sgt..
leh atok ngan nenek Kulai bawak blk KL....takyah la nenek ngan tokwan KL datang sini susah2...
i love u bebi...sori la malam2 mama marah2 die sebab tendang kuat2 sampai mama saket melampau2...
cup..cup..cup...muahssss...sayang die...

Eh korang....nak tengok gambar saye dalam baju 'bujang'..?
korang janji jangan gelak...
serius tak imagine gile sendat baju ni...gile...gile..ngeri..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ngeri kan...?

12 comments:

mun said...

eh sudah 39w eik..takpe tak lama dah tue..maybe bebi nak tunggu cukup 40w kot baru nak kuar..heheheesemoga dipermudahkan segalanya dan selamat semuanya

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

tak lame dh tu.. semoga selamat semuanye... nieza ms preggie aritu xde plak idung berdarah... kurg minum air kot... ;p

NaNaRuZaNa said...

Mun: tu la..lg smggu je la lg ni kan....ahhaha

Nieza: iyek...?mebi la kot..mls minom sbb asik nak tekencing...

nour said...

few last week berat badan mmg should be static, if not, doc will suspect diabetic. macam kakngah dulu lah but alhamdulillah xde pape pon.

btw 15 byk tu.. hehe kakngah naik 11 then lepas bersalin -2, turun 13 boleh?? hahaha..

nadeera said...

akak mcm nampak pusat di pict itu..heheheh comel2..dia nk kuar bila dh puas main2 dlm perut tu nana

nadeera said...

nana jgn kurang minum air..nanti takut kencing kotor la yang..lg pun musim panas skrg ni..krg kurang air pulak..

PurPLe LaDy AiFA said...

kak nana: org naik sampai 12kg dalam masa 4 bulan. lagi gemokkssss. hahaha. misi pon marah sbb naik byk sgt, sbb tu 2 minggu lps ade check up saje xmo pegi sbb tkt misi marah lg. isk2. truknye i..

ade idung berdarah ek? stakat ni xde lagi.. huhu

waa.. cpt2 la baby kak nana kuar.. x sbr nak nengok nye... huhu

nanaruzana said...

KakNgah: oyeh...?sib bek la...hahaha...ingat tak ckup makan plak tadi...aik...camne leh tron extra 2kelo...?xpe ke..?

KakD: ye...beliau itu adalah pusat yg dah tesembul keluar...sedangkan na bkn spisis pusat tesembul..abes da bebi tolak sume kua...baiklah...na akan merajinkan diri..huhuh...

Eppa: ayoyo....mn leh camtu...jgn pk sbb misi je k...pk psl keselamatan anda dan bebi k...ahahaa...akak pon da xsbr ni...nak pakaikan baju kiut2...

wani zakaria said...

nak dekat dah nana...i doakan sume selamat la ye..hehe kelakar baby tendang time misi lawa cek..amboiii pandai baby ko pilih ye :D

p/s: wah hebat masih boleh pakai baju bujang!! clap! clap!! :D

NaNaRuZaNa said...

bebi laki kak...harus ikot perangai ayah kot (ke perangai saye sbnrnye...?hahhaa)

hebat pe kebende...dah mcm sarung nangka dah...xsedar diri je ni..

Jiha said...

Nana...kku rajin nana buat jalan itik..tau kan cmne?menyangkung lepas tuh jalan pelan2.. Nih nurse yg ajo saya ms dekat2 nk bersalin dulu.kata nurse jalan itik dapat masukkan kepala baby betul2 kat jalan keluar dan cepatkan masa bby kuar.lepas tu nurse juga galakkan saya makan marjerin..jgn ler mkn gitu jer..mkn dgn roti.sebab utk mudahkan kelahiran baby nnt...

NaNaRuZaNa said...

Jiha: aitu ade kwn soh buat gak..tp husband slalu blk lmbt,asik lupe je nk wat time die ade...kalo sorang2,risau xleh nk bgn blk...majerin yek...baiklah...hehehee...mekaseh ek...na cube...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com