Raye 2011

Assalamualaikum
Masih mood raye..?
Sebagai suriumah,mood tu da tadek la pade saye...
Rutin kembali seperti biase..
Tetamu...?dengar kate ade segerombolan datang menjengah kelmarin...tapi kami anak beranak kurang tido sehat..so pkol 9 lbeh da tido...

Ape jadi raye aitu..?
Untuk petame kalinye,saye nganyam ketupat..
gambar tadek sebab ketupat tu amat sadis rupenye..
tu pon pas bape kali mak aja,tapi sebab lembab takde skill...da ketupat ke 3 baru jadi (baru la nampak rupe ketupat walaupon buruk)
pastu memang tak amik port da sebab tanak hancurkan daun2 tersebut...

Pagi raye tu...
Dalam ati konon la mau feeling2 dramatik sket..
Nak la rase sayu tak dapat raye ngan family sendiri..
Chait...mane ade...same je rasenye..
Mebi sebab PIL sangat baik dan tak penah anggap saye sebagai orang luar pon..
So keje kene buat...cam biase kene kerah kalo nak raye kat KL...
Pagi raye,call mama ngan ayah...
Jadi,mane nak datang sayu tu...?

Korang layan je la gambar raye ek...
BTW,raye 1st ngan 2nd je ade gambar sket2..
Maklumla kamera yang ade pon layak di baling ke laut je...
So dapat la ihsan dari adik ipar..
 Raye ke 3 kami da berada kat Kuang da...jalan2 sikit je...pastu raye ke 5 da balik Joho...
And gambar yang ade ni pon amik dari pesbuk ayah...
So gambar kami bertige,sebab ayah tak uplod..tak dapat la saye share...
Enjoy je la ape yg ade ni...

Raya 1
Ketua penjahat mintak ampun kat ayah..

Pastu kat mak pulak..

Giliran penolong ketua penjahat mintak ampun..

Ini lagi panjang ampun sebab balik umah mak tau makan je..masak tak penah..

Bernuke gembire sebab bini mengaku salah sendiri di hari raye..kalo tak,asik nak menang je...hahahha..


KakLong tadek...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Apekes....??



Raya 2 
Umah...errr....umah sape ek ni...?tapi sedare mare ayah kat Negeri Sembilan..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Apekes lagi...??



Conclusion:  Aqil memang tak reti bersabar macam mama die...lambat sikit..meragam ngempas2 badan...haihhhh....

3 comments:

mun said...

hurm biasalah tue na..tunggu aqil boleh berjalan..tak cukup tanah nak kejar die....

NaNaRuZaNa said...

hehehe..tu la pasal...yg ni pon xlarat..haihhh

nurul huda jumri said...

selamat hari raya, Na.

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com