Wonder husband...

I want nobody nobody but You
I want nobody nobody but You
How can I be with another,
I don't want any other I want nobody nobody nobody nobody

Lagu ini saye tujukan kepada incik suami iaitu Muhammad Zulfadli Abd Wahab dgn ucapan terima kasih banyak-banyak....hohoho...

Previously kan ade post pasal umah yang kitaorang sewa....and in this meantime,incik husband sedang 'memenuhkan' umah tesebut...dgn kata2 perangsang supaya saye tak risau "ayang balik ujung bln ni,sume yg penting2 da setel"...ahai...sejuk perut bini...ahahaha....sgt gembire je cik abg tu bile katil yg die nak sgt...dah pun sampai kat umah..iaitu katil jenis Divan (sile rujuk gambar di bawah). Opkos la tak sejibik tapi gini lah lebeh kurang rupenye:

Mase ape kate sebei katil/tilam..baru la ade clear picture sket kelebihan kekurangan dan perbezaan juge kesesuaian katil2 tersebut mengikut saiz badan, keadaan umah, etc....tak ketinggalan beberapa tips oleh akak promoter (sket je yg ingat ponnn..):
  1. Sile alih2 kan tilam anda...cam tebalikkan...alih yg kat kepala tuka jd kat kaki utk menyeragamkan (bukan menyeramkan) ketebalan tilam..
  2. Before beli katil, sile bgtau keluasan bilik dan samaada si bilik berada di tingkat atas...sbb ade beberapa jenis katil tak bleh di pisahkan rangka mereka utk fit tangge umah (unless a org kay2 di mane tangge pon da sebesar umah)..
  3. Kalo anda seorang yg agak besar mcm saye..maka elakkan katil yang hanya berkomposisikan papan.....sebab tak mungkin dpt thn lame (contoh spt katil d umah mama..huhu...)
Tapi the best part of membeli tilam dan katil ialah incik husband tanye i think more than 10 times.."ayang..ok tak ni" (walaupon da jawab OK...OK)...or "ayang ade pilihan ayang ke" (kalo ade,harus yg harge riban2,yang...)...and the most best'est is "ayang..kepala katil ayang nak letak mane yeh" (wohoooo....)..ade yg rase laki i ngade2 ke..?or cam die tak leh buat keputusan sendre...?that is totally extremely obviously wrong...sebab..? ini hanye terjadi lepas kami kawen... to be honest, saye tak pernah ade dalam 'pembuatan keputusan' beliau selama berkawan... (i mean kawan~cinta~tunang).. makin lame saye makin rase I'm falling in LOVE with Incik Zul....(lame da xpanggil beliau name ni)..
~end~

3 comments:

{f a r a h} said...

Cantik katil tu nana!!!

PurPLe LaDy AiFA said...

aah, bed mcm tu nampak elegan.. best!

nanaruzana said...

Farah:da kawin..'cantik' cam priority ke berape ntah...yang penting tahan lama...
Eppa:a bit lower dan rase kukuh...bes..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com