Muhammad Azri...?siapa..?

Wiwit...wiwit...ensem tak die....?ngan baju pink nye....wohh...jambu air btol....lalala...

ekceli...semalam malam...(or sng cite ialah malam tadi)...cam ttbe timbul keinsafan (apekah ttibe cik gayah...?)...walaupun tak perlu la kan nak cite kat org tntg nak insaf tp tak buat2 kan...?lalala tol ko ni na...cume lately bile rase cam sume baju adalah tak sopan...org pon tak 'nmpk' cam saye da kawen..rase cam nak pakai2 blouse macik2 gitu...(skali lagi cik gayah...apekah itu blouse macik2..?)...blouse yg sopan cam ttp *bunts* (buntut dalam istilah yg sopan)..tapi masalahnye nak mengekalkan juge kejelitaan diri...haihh...sape ade idea mane mahu dpt baju2 gtu...sile la btau yeh...errrkk....sudah sampai simpang empat la plak (menyimpang....)

Mengape gambar di atas..die ni the only 1 adik llaki saye...die je yg dpt masuk skolah agama..sbb mama kate 'die llaki...die akan bimbing kakak2 die' (walaupun die pon cam bukan di jalan yang lurus sangat...kakaka)...tp dlu mase die skolah agama...jadi pengawas bbaju pink...dan bile bnyk ilmu agama di dada...pandai la die nasihat akak2 die..especially i yang very the jahat setanan ini...berikut adalah conversation yang tak mungkin lupe sampai bile2:

Adik: Kakna bile nak pakai tudung...?
Kakna: nanti ah...kalo rase nak pakai..
Adik: Kakna bile nak tutup aurat...?mane leh pakai baju lengan pendek..seluar pendek..ustazah kate...
Kakna: tau ahhhhhhhhhhhhhhhh..(suare bajet garang)..
Adik: Kakna tau tak...nanti bile ayah mati (nauzubillah..tp ni la yg die cakap)..ayah kene soal tau.."Wahai Bohari..nape tak suruh anak kamu menutup aurat" (dengan suara gerun la konon)..pastu ayah tak leh jawab...pastu kene sebat..
Kakna: pandai2 je adik ni...
Adik: pastu Yi plak yang kene jage semua pompuan dalam umah ni...mama..kakak..kakna..kakwani...nanti Yi pulak kene sebat..Kakna tak sian kat Yi ke...?
Kakna: haissshhh..(dikale ni dulu...mmg sgt takut sehhh..)

Lepas tu..sangat lupe ape jd...sebab tu la ttbe insaf...haih...camne eh...mane harus di tuju dlu...?


* fyi..kisah ini berlaku pada tahun 1998 yakni bersamaan 12 tahun dulu...adik saye da xcomel ini..ngehehehe...

5 comments:

Mak Su said...

bagus gaks ek...ada yang mengingatkan :), tanda dia sayang

nanaruzana said...

Betul tu maksu....kite ni kalo tadek yg mengingatkan...memang xdek makne le....static gtu je la...maksu sile juge ingatkan saye jika telajak perahu saye dlm blog sndre :)

PurPLe LaDy AiFA said...

bgs nye die.. pandai betul mengingatkan.

org skrg pon dah kne pakai baju labuh dr bontot kalo pakai jeans..tu syarat kekasyfi bagi. tp kalo pakai slack still dibenarkan baju tshirt biase aslkan lengan panjang.. xtaw la lps kawen nnti kekasyfi nak bg syarat cmne lagi.. huhu

nanaruzana said...

Eppa:slack bkn lbeh jelas dan nyate kah???lalala..phm kan..?akak memang pakai lengan panjang..tp baju tu yg kurang pjg...walaupun tiada unsur2 seksi di badan,tp cam ntah...cam segan...(bagus gak kawen ni)...tp tu la mslh nak caik baju labuh (tp cantik..itu harus..)..

Love Says it All~ said...

PERSONAL MAKEUP CLASS @ SHAH ALAM 26TH JUNE 2010. RM150 ONLY!! SMS 016-2128740 TO REG. HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com