Aqil sudah 4 bulan hari ini...

Assalamualaikum


Harini Aqil genap 4 bulan...


So kene re-cap progress 3 bulan yg dicadangkan oleh BabyCenter
  • Menegakkan kepala dengan stabil - hampir...sebab bile pusing,kepale die terawang2 sket..
  • Koordinasi lengan, kaki dan tangan lebih baik - pantang ade mende dekat ngan die,sume nak di ramas2
  • Pola tidur lebih terkawal - yup..pkol 11pg..pkol 3ptg..pkol 11 mlm...
  • Jelas mengenali emak dan ayah - da stat sebot 'mmmaaaa' atau 'yahhh'
  • Mulalah membaca kepada dia sekarang - kalo bc doa bbuke,die pon tekumat kamit same..
  • Perkembangan awal bahasa - memang dari new born dah stat buat...harap2 dapat la simpan dalam otak..
  • Sentuhan menjadi lebih sensitif - sangat..kalo tidur,tersentuh die sikit,tros mate terbukak luas...
  • Mula berinteraksi dengan orang lain - sangat manje ngan orang lain instead of mama..sebab mama garang...


Jadi,bagi saye da cukup bersyukur da..biar progress slow,janji ade progress...



Kite tengok pulak ape yg bakal terjadi bulan ni...
  • Makan kurang kerap - dah stat dah..akan minum kalo lapa sangat je...
  • Bakat baru pusing meniarap dan menelentang - menanti
  • Masa ini untuk makanan pepejal? - tak boleh lagi..tunggu 6 bulan k...
  • Memanjangkan tangan dan memasukkan objek ke dalam mulut - dah..sume mende ngan remote control pon
  • Kini mampu bermain sendiri - jap je..
  • Mula memahami peranan bahasa - macam2 bunyik...xsure ape yg d folo..
  • Memahami rampaisari warna yang pelbagai - suke wane merah je..
  • Lebih memilih orang - yup..ayah blk je..xmo dah ngan mama..


Okeh Aqil mama yang bijak...sile belajar dengan lebih banyak,k.....show your hidden talent supaya mama n ayah tak ternanti2....bukan...mama je yg tak sabar...ayah ok je..

3 comments:

nour said...

heran nape bila ayah balik keje je mama terus jatuh saham. serupa chika. dengar ayah bagi salam je, aih lupa tadi tengah main ngan ibu. trs ibu jadi sepah terbuang huhu~

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

cute aqil..geram tgk ;p

NaNaRuZaNa said...

KakNgah: memang pon...kdg2 gadoh laki bini..die ingat akak xmo jage Aqil..sedangkan...asal nmpk ayah die..die tros xmo kat mama..haihhh..

Azie: cute cam mama die kan???hahahaha..thanks...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com