Lagi seminggu ek...?

Assalamualaikum

Tup tap..tup tap..tinggal seminggu je lagi nak abes Ramadhan
pasti akan rindu mase2 terkejar2 memasak...
bangun awal sket utk susukan Aqil dan baru turun panaskan lauk sahur..
tahun ni memang tadek sempat la nak gi terawikh kat masjid sebab Aqil baru 4 bulan je..


persiapan raye..?
kami laki bini macam tak raye je...hahaha..
semalam baru tingat kuih satu hapa pon tadek kat umah..so beli kueh tunjuk je kat econsave...ade la 4 jenis..pastu beli air berkarbonat..senang tinggal tuang je kalo orang datang...kepek da oder dari jiran sebelah..tu pon sebab die soh test rase mase die datang melawat Aqil..tak kan tak beli kot
baju2 kurung ngan baju melayu LAMA pon baru basuh semalam [incik suami mmg takmo baju baru...baju saye plak tak sempat siap...sedeh tak..?]..baju Aqil je da redi...itu pon sebab tak mo sesak2 manusia..
rumah pon xkemas ape lg...ujung mggu ni before balik umah mak je la baru nak re-arrange utk wujudkan mood raye..
tahun ni raye Kulai dulu...KL??tengah tunggu ehsan incik suami..hehee..

ok..tak bes kan persiapan raye saye..hmmm..itu la kalo ade anak kecik..tadek ape nak d sibok2 kan...

3 comments:

mun said...

mun pulak persiapan raya dah buat siap2 awal tahun aritue..so takde lah nak raya nie semua nak beli....parah jugak segedebuk nak kuar duit...plus tahun nie raya kat terengganu...cuma bile nak raya nie adelah beli sikit...kuih raya yang ada tart nenas...yang lain kepek....balang kuih pon nan ado...sedih tak...pinjam kat mak lah...yang penting dahulukan keperluan mirza...

NaNaRuZaNa said...

na blg kuih beli last year..sebab raye taun lepas mmg da dok umah sewa sendiri..tadek pon org nak dtg umah ni..cume sediakan ape yg patut je...

nurul huda jumri said...

selamat menyambut hari raya, na.
maap zahir batin.

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com