Cerita pasal lampin...

Assalamualaikum...
Bermood cari barang cik bebi lagi..dan lagi..dan lagi.. 


Dari awal minggu dok carik pasal lampin..
dok tanye incik suami gak...perlu ke pakai yg pakai buang..?
tapi pk2..ape jadahnye jadi mama pemalas..?cukup2 la jadi pemalas terhadap diri sendiri,kan..?
plus, saye pon bukan bekerje kan..?so ade la mase nak lipat2 lampin segala (owh..saye da belajar 5 cara lipat lampin..bebi..sedia utk jadi props eksperimen mama yeh..)
so dah deal ngan incik suami kami akan pakai lampin yang cam hampir pupus tu..yg biase kite pakai dulu2..(yes cik bebi...mama ngan ayah is out of budget,sayang...sori yeh...)..
cume ada gak yg pakai buang utk keluar jalan ke..dan mase still kat spital..(baik ke nurse nak tolong ganti dan basoh lampin cik bebi..?)
eh..tapi perasan tak yg die dah come out dengan yg printed2 ade gambar bear la..boleh la kot kan..?
ada gak usha2 pasal cloth diapers...memang la rase valuable tapi cam tadek bajet la jugak...atau tunggu la kalo2 saye dah ade keje...
selagi leh jimat..saye jimat la..saye tak mo jadi syaitonnnn...

cume saye baru tahu pasal snappi..apekah snappi...?ia adalah pengganti pin baby...
saye ni kan kasar...so snappi ni cam sangat patot la saye pakai ni..tapi mane nak beli..?
ke sebenarnye dah ada je jual tapi saye tak pasan..?
Inilah encik snappy..kalo dapat yang kalerfull gini...uhhhh....nikmat donia...

Bile da pakai lampin bese,harus la ade covernye...takkan la nak bia terbocor kan..?
tapi ade ke wujud lagi yang plastik tu yeh..?
haih..dok caik stroller la..car seat la..sket pon tak realized pasal lampin ni kan..
tak pe la...nnt incik suami senang2 nak p tengok skali la lampin...

P/S: kepada rakan2 yang tak sabar cik bebi yang baru half way ni nak kua...dan jugak tak sabar nak jumpe mama die ni (bohong...derang nak tgk bebi je..ahahaa....malu gile)...saye ade wishlist...kalo datang nanti..
Sile la adiahkan Cloth Diapers yang comel-comel cam kat bawah ni...hehehe..
Thanks littlepreciousgarden.blogspot.com

11 comments:

wani zakaria said...

nana nak try cloth diaper ke? bagus2..baru je terpikir 2-3 hari ni nak beli cloth diaper..tapi penyakit M**** tu mcm menebal jek

anyway, teruskan usaha anda!!! :)

NaNaRuZaNa said...

nak try tapi saye ade penyakit M satu lagi..money...huhuh...penah tengok kat store2 biase jual gak...harge la tak tau..kalo wani jalan2 p la usha2..tapi na tunggu baby da besar, da lasak sket kot..new born kan die baring je..xnmpk kecomelan diapers la..

nour said...

saye ada niat pakai cloth diaper tp mama saye x setuju kate nyusah diri la ape la [xyah cte detail lah tu] so saye cancel sbb ikut ckp mama.

apapon saye dh penah la jenguk baby racks, mmg segala yg kak na risaukan tu, semua ada jual lagi, no worries.

satu lg, harus ada jugak nappies sbb klu deliver klinik kerajaan, ms mula2 dorg serah baby kt kite tu nurse akan pakaikan nappy n swaddle guna nappy gak. klu kasik pampers maka bogel lah baby tu time dorg serah kt kite nnt.

mun said...

mun pon penah jugak nak cuba CD tue..tp tuelakan sebagai mama yang bekerja tentulah susah sedikit...pastu plus dengan penyakit malas...so impian tue berkubur jeeee....kain lampin ader beli tapi tak penanh pakai pon coz duk pakai pampers pakai buang jek.....senang dan menjimatkan masa....hahhaa sungguh tak green kan...

wani zakaria said...

hehe..baby dah besar poo poo die pun mcm org besar,,hahha..betul2 agak pricey sket, tapi mcm berbaloi kan..

NaNaRuZaNa said...

kakngah...kamu xpe..sebab keje..dan ade la income nak dispend sket..akak xleh..hehee..tu la masalah kalo org skali skale je kua ni...xpasan ape yg ade dan tadek..untuk balut baby tu memang tau kene ada..cian bebi sejuk plak nnt..hehehe..

wani zakaria said...

psstt...mimin tgah mood baik nak kawen tu..sila jgn lupa kecek2 die bagi hadiah kat awk ok..huahuahua

NaNaRuZaNa said...

Mun: tu lah..kalo keje..bleh la consider pakai yg pakai buang..xkan la nak anta kat org jage..pastu kumpul sume lampin koto kan..?kalo pakai CD pon kene basuh la..then satu keje nak masukkan inner (kalo pakai yg insert inner la)..so tak berape time frenly..

Wani:memang berbaloi...cumenye kalo bab mase tu la..dan kalo pengasuh rajin nak rendam dlu lampin yg kotor...kalo tak..tggu sampai blk la...bayangkan je bau die..ahaha...

NaNaRuZaNa said...

wani:mimin janji nak bg pesent kalo dapat baby girl je..sebab die kate die ade imran mewakili baby boy...huhuhu..

cik selamah kundang said...

pergh.dah mcm2 sgt dah brg kt baby.lagu gila kalah gadget.

NaNaRuZaNa said...

tu baru basic2 je cik muney...kalo leh...lg ntahape2 mende nak d beli...ni sib bek tau tadek duit..kalo x..ntah bape helai dah baju saye rembat..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com