XOXO...?

Assalamualaikum...
Ngeeeeee...lame kan tak online...?to be honest,my husband and I sedang meng'upgrade belanjawan keluarge...ye la...sok luse cik bebi kua...makan pakai study die nak kene diutamakan (serius beb...xsangke saye yang akan pk pasal ni...rase cam baru semalam abes belajar dan pk nak enjoy je...malas pk2 bab komitmen)..
Jadi saye dan husband dah terminate segala phone lines permanently..so saye rase cukup la pakai pre-paid je..sebab asyik2 wat call out pon pakai hp incik suami...credit hp tu dok membasi je...(tadek sape nak contact ko,Na...?cian...ahahaha)...so sape yang tahu no celcom saye dlu,ia tidak lagi digunakan ye..
same as broadband..nak carik lagi murah...walaupon sebelum ni dah murah, tp sebab sorang je yang cari makan, ia masih dianggap beban...so pasni...sebelum ade broadband baru..saye cume akan meng'online'kan diri weekeend je..tak pe la...xjadi masalah kan...?
So,kalo ade yang rindu-rinduan jadi kenang-kenangan kat I,sile la drop sepatah dua kata kat chatbox tu...nanti kalo saye online...saye akan trosssss ke blog anda....(kalo tak pon,saye tetap ke blog anda...saje wat ayat sweet-sweet sket)..
Bukan nak cite pasal sempit terhimpit duit..skang ni sebenarnye cukup selesa dah...dapat makan sedap..kadang-kadang makan luar...wiken dapat kua jalan tengok movie...dapat beli DVD cetak rompak..ahhaha...tapi cuma nak tambah simpanan je...dan at least nanti kalo dah kaye..saye bukak balik blog ni...bleh lah insaf 2-3 kali kan..Ok..cukup la pasal saye dan incik suami ngiau-ngiau...

Progress cik bebi...jeng-jeng-jeng...skang perot da makin besar dan besar....agak sukar pada waktu malam untuk cari posisi sesuai sebelum lelap...memang la macam2 tips bleh dapat kat tenet..letak bantal...itu..ini...tp trust me...hanya diri anda yang tahu camne tahap selesa itu...bebi makin kuat nendang...ayoyoyo...sangat suke...bile tegur 'bebi mama main ape tu...?'..uiksss...makin kuat die tendang...even kalo kua jalan die tendang2 pon,saye da biase bercakap dengan bebi...dimana ekceli org akan nampak saye gile tersenyum sambil usap perot dan cakap dengan perot....owh..bernyawakah perot beliau...?berat makin naik...dah 49kg dah...hahaha...kaki krem..dah makin terok...sebab skip minum susu...sebab susu tu tak sedap...so far ubat-ubat makan dengan teratur....paling yulksss mase nak makan ubat neurogain,bau minyak ikan untuk otak bebi...tp xpe bebi ku sayang...dengan tahi ikan pun mama sanggup makan demi bebi....hehehe....

Dan yang paling syok...kami da tau gender cik bebi...ngeeeeeee...ade orang yang tak mau tau pon mase check up...even doktor pon tanye dlu...nak tau ke tak kan...?dan kalo ade yg dah tau...mesti ade yang nak keep it secret...itu tepulang la...tapi saye...saye sangat nak tau dan nak orang tau....nanti korang leh a ready2kan pezen untuk bebi...ahahha....gile perasan...eh...korang nak tau ke...?

scroll sket bawah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Orang takmo tengok gambar ko yang gemok na...!!!!

again-again...scroll bawah ya kicik..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

XY...walaupon bukan girl seperti yang saye harap...tapi takpe la...nanti leh cube lagi...wah Na...ko bia betol..yg 1st pon tak kua lg...tp bile tengok structure bebi yang dah complete....jari sume cukup...nampak birdie die....heartbeat yg laju itu...tadek pape dah dalam otak melainkan syukur sangat...tak pe la..nanti die bleh jage mama die kalo ayah die keje malam kan...?ahahaa....ekceli de amik gambar muke bebi..tapi xdek plak dalam pc ni..so nanti la kalo na transfer ke...kalo ingat ke yeh....

Ok korang...tadek ape la tips yang dapat di share entry ni...sebab sume notes mase pegi antenatal class tinggal kat umah...nanti pulak la yeh....owh...satu lagi...next week nak balik KL...at last...ahahha...harap2 barang2 bebi kat sane sgt murah....nak beli sket2...eeeeeeyaaaaaaaahhhooooo.....bye...wasalam..

**bebi say hello and babai jugak to aunties yang baca blog mama....nendang-nendang kuat beliau....hahaha..

6 comments:

Anonymous said...

congrats Nana... hope you have a smooth delivery.... take care & be a pretty mom... =)

Cheers,
Lai Yung

NaNaRuZaNa said...

Thanks so much Lai Yung :)

masa bujang dulu I tak pretty ke...?

PurPLe LaDy AiFA said...

yesss, i knew it! time kak nana kt kak nana suka mekap2 time preggy ni, mmg dh agk ni mst baby boy! hihi.

congrats k nnana~ i want baby boy so badly!! *jeles*

NaNaRuZaNa said...

tu la pasal...plus...my hidung stay je gitu...org kate kalo anak pompuan sume ngembang....huhuh...smoge bebi juge akan kua bergaye spt saye...

**uikss...?dah ready..?makan asid folic sebagai starting...just to prepare your rahim...

Anonymous said...

haha Nana, bukan masa bujang tak cantik, tapi masa bujang you are pretty lady, sekarang is pretty mom ~! hehe.... so i wish u be the happiest and prettiest mom... =)

Lai Yung....

NaNaRuZaNa said...

hahaha...just joking...thanks so much...hahaha...blushing....

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com