Bile incik suami menunjukkan keinginannye...

Assalamualaikum...
Salam Taipusam...eh..ade ke peminat saya yang berbangse Hindu?? (peminat???chaittttt...)
Rutin harian saye tadek kene mengene ngan mana-mana perayaan pun...
so as usual...berBW,rehat2,bace paper,rehat2,basuh baju,rehat2,kemas itu ini,rehat2,masak2,rehat2...

Ade ape dengan tajuk..?
Lately incik suami slalu je ckp pasal mende jadah Android..
alah..menatang bawah ni...kiutkan..?

To be honest..saye memang la bodoh bab2 electronic gadgets...
Dari dlu,pape nak beli ke..sume tanye incik boifren - incik tunang dan kini incik suami (sambil pk...sume mende die tahu...jeles tol..terase kebodohan optimum I..)
Dedulu die dok terangkan pasal window mobile...saye serius malas dan tak minat nak amik tahu...saye YEEEEEE kan je...
Incik suami ni,memang xleh jadi lecturer/cikgu...mende yg ade dalam otak die ni..pelik2 dan sangat banyak...
kalo tanye "bateri ni jenis ape yeh bang?" nak tau AA ke..AAA ke...je...die akan jawab beserte ngan chemical2 yg digunekan...bagaimane berfungsi...mane instrument yg pakai...tu dia...
aiyohhhh..back to topic...

Dulu mase awal2 kawen dlu die nak sangat henpon yg berperisian Window Mobile...
walaupon die tak soh sapot pon,saye dengan rela hati [itu time kalu..bonus masyukkkkk juga...6K slamber dalam akaun...tp tu dulu....dulu Na...] hulur2 sket sebab nak tengok die hepi...
tapi skang..saye rase seperti:
SAMPAH KELUARGA

Sebab die nak iPhone4 la...kalu x pon,tablet PC cam Galaxy Tab la...iPAD la...
aduyai...serius rase sedih bile jalan asik2 mesti die p turut sume kedai tu dan belek...
but at the end akan cakap "blanje abg yang...duit abg,abg nak simpan untuk bebi"
saye tau die memain je...alah..mende baru kan...harus sume rase 'saye mesti pilih'
tapi...sebagai bini yg dah setahun mengabehkan duit die,rase sayu plak ati xdpt adiahkan die something sebagai appreciation...

ahaiiii incik suami...bleh tunggu ke sampai tahun depan..?tu pon kalo ade company yang nak hire binimu ini...




hmmmm entah la.....




.

8 comments:

Nurul Huda Jumri said...

takpe Na, rezeki anak sok2 tkde sape tau...sabo je dlu ye...

NaNaRuZaNa said...

InsyaAllah..aminnn...

nour said...

betul tu. rezeki Allah Maha Luas.

NaNaRuZaNa said...

memang la K.Ngah...tp tu la...manusia kan...sume keinginan nak cepat je..sedangkan solat sibuk nunggu akhir waktu....lg mau mintak mcm2 kan...?ape da saye ni :(

PurPLe LaDy AiFA said...

Alololo. nasib baik husben k nana mmg family man.. taw pikir mne lebih penting kn? insya allah k nana. nnti dpt la kje kt sane.. hee

NaNaRuZaNa said...

hmmm tu la pasal...daripada tup2 wujud mende alah tu kat umah tanpa pengetahuan....saket ati pulak kan...?

MUNNYRA AZMIE said...

macam my hubby..kalau boleh satu kedai gadget tu dia nak -___-"" macam2 =P

NaNaRuZaNa said...

Hahaha...kadang2 rase derang ni cam budak laki baru nak naik...asal ade gadjet baru je...mak aih...eksaited....

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com