Pandai jeles la pulak...

Assalamualaikum

هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Ketika itu Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya, katanya: Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan. 

Isnin lepas...kan saye cite yang saye telah mengalami kepeningan kepala diikuti migrain..
Nak dijadikan cite,pas makan malam..saye bersenda gurau la dengan Incik Suami sambil tengok tv...
Tapi pale makin denyut2...so soh la cik abg tu urut pale...
Incik suami pegang la kepala nak urut neh....skali...
DESYUMMMMMM!!
Cik Bebi tendang sekuat ati die...tekejut gak la...
Pastu just ignore la...sebab pkol 9-10mlm tu memang time main die...
Incik suami urut la balik pale...
DESYUMMMMMM!!
Mak aih....time tu saye dok kat lantai (sebab nak berlunjur)...so ingat kan la Cik Bebi tak selesa...saye pon naik la kat sofa...belunjur kat sofa plak (kaki agak panjang,belunjur kat sofa adalah kurang selesa)...


Then Incik Suami tunjuk something kat netbook die...pepaham la netbook...besar mane je skrin kan..?
Saye pon sandar la kat bahu Incik Suami nak tengok ape die tunjuk tu....
Baru letak je pale...
DESYUMMMMMM!!
Ini time kalu....sangat saket sampai terjerit...
Rase nitik air mate tahan ngilu..
Incik Suami pon dengan lemah gemalai lembutnye usap perot dan cakap kat Cik Bebi  
"tak baik tau buat mama camtu..sian mama saket..." 
dan saye plak sambung
"ok..ok...mama tak manje ngan ayah dah.."
Dan saye pon dok la jauh2 ngan Incik Suami lepas tu...
Pastu tadek plak die tendang sekuat2 ati die...

Rase nak gelak pun ada...rase nak marah pun ade..
Haih....anak...anak...
Logik ke baby dalam perot ade perasaan jeles yek...??????


Assalamualaikum

4 comments:

syu_hada said...

hahahaha...pandai yer cik baby nih jeles..xpadan dgn baby boy..pandai jeles nooo...sungguh kelakar!! hahaha

NaNaRuZaNa said...

xtau dok jeles apa dia...atau pon sbb zul xlyn die sgt last week...

syu_hada said...

hohoho...pandai dia noooo...pandai tunjuk perasaan..tp comel la..hihihi

NaNaRuZaNa said...

tunjuk perasaan pon....huhuhu...xpe la dlm perot je camni..jgn la bile kuar jeles2...ade yg kene tinggal asik kua ngan ayah die je nanti..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com