To Ipoh with love...

Assalamualaikum....

Hoh...last weekend saye ke Ipoh attended kenduri bestfren mase kat kolej dulu...
Quick recap tentang siapa dia..Nama die Emma..roomate saye kat kolej dulu...die sangat cantik..sangat pandai..sangat baik..sangat becok..sangat ramah..sangat bes...(sebenarnye sume kawan saye ade kriteria yang disebutkan)..serius dulu (kini dan selamenye) saye ni penakot nak drive (cume skang dah bleh la bawak dekat2)...so bile ke mane2,ngan die la...kadang2 p umah die...dok bercuti2 Mlesia...jalan2 Ipoh...kire gi mane berdua je la...kesah2 cinte,kami slalu la bercerite berdua...ade skali siap ter'miss ke kelas...sebab sakan sangat borak,tup2 da pkol 7...tak tido lagi..last2,tuang kelas la...kami ade geng tambahan...Nida ngan Cila ngan Syud...so kalo weekend2..ade je la tempat kami ni berjalan...atau makan....saye suke kawan ngan mereka...selain dari pendengar yang baik,pengkomen yang jujur,cikgu yang garang...mereka memang besssss...adoi la...kalu ingat zaman belajar...rase nak ulang2 15ribu tahun lagi je...

So ari Sabtu tu saye dan incik suami gerak dari umah mak kat Kulai...sebab malam sebelum tu p tengok ayah kat hospital...doakan ayah metua saye sehat ye kawan-kawan....still admitted sebab high blood pressure...Alhamdulillah jantung tadek problem...harap-harap these couple of days dapat la kua...bosan kan yah dok lame2 kat spital...huhuhu...konon nak gerak awal-awal,direct lepas Subuh gitu la...tapi saye tak sampai hati sebab incik suami tak cukup tido...lebeh 28jam die keje...tak balik-balik umah....so pkol 8pg baru la gerak...malam tu incik suami dah perasan tayar pancit...dok caik kedai,tak jumpe....so nak tanak kami gerak la pelan-pelan...tapi dekat highway,incik suami kate tak leh p dah kete ni...kene caik gak kedai...so pas kami topup touch n go..kami kua susur Tangkak dan ke..............

Bla..bla..bla...test tu ini...align itu ini...saye tengok jam...HAH??PKOL 11 DAH??NAK PI IPOH NI BANG...BUKAN KL...JAUH GILE LAGI....tapi tu la..nak wat camne..?sian incik suami...sebe salah die...ok..saye memang bini yang terok...paham...huhuhu....so pas da settle sume....dalam pkol 11.40 baru gerak dari Tangkak tu...tapi siap da sms Syud,soh kawan2 tunggu..ok..lame gile kan tak jumpe kawan2...staun lepas mase kawen k...huhuhu.....
Mengenangkan duit yang terbang

Gerak kua highway je...demi menenangkan perasaan bini yang berkecamuk...incik suami drive selaju2nye...(dan2 time ni haku tak marah laki bawak laju kan!!!!!)...sampai KL sejam sengah pastu...isik minyak...dekat pkol 2 dah sampai area Ipoh...tetapi..ADALAH BANGANGNYE,SAYE SALAH BAGI INSTRUCTION JALAN....so kami kene la lajak ke Kuala Kangsar nak u-turn kan...tapi teringat yang touch n go tak cukup (cukup sebenarnye...tapi takot...)...so benti kat Sg.Perak...tapi time tu ati manyak sedeh...sebab incik suami dah usap-usap mate sebab mengantok...leteh katenye...time tu memang rase besalah sangat...dah la marah2 sebab baru nak tuka taya...pastu saye membodoh salah jalan plak....sampai je kat parking,leleh2 air mate..huhuhu...mintak ampun besakan2 sebab marah2...lepas tu salah jalan plak...satu keje nak patah balik jauh gile...incik suami kate "xpe la...dah salah nak wat camne..?"(i love u bang)..then die kate,"jom p makan dulu...sian kat bebi...nanti kat umah Emma kite jamah sikit k"...(time tu dah dkt pkol 3ptg)..so pas makan kami gerak la ke umah pengantin..

Sampai je umah pengantin,mule2 dok jumpe kawan2 lame dlu...sampai lupe laki di belakang...borak2 sket...amik2 gambar sket...baru la makan..hohoho....mase makan borak lagi tu...sian incik suami..tatau nak borak ape...sib bek la dapat suami yang reti bawak diri...tadek la nak kepit2 ketiak je...mekaseh yang...huhuhu....lepas makan,kami gerak balik KL tido satu malam umah mama....ye la..mane larat.....huhuhu....ari Ahad plak...lagi weeeeehoooooo....nak tahu nape...?next entry...pale mahu kumpul idea dulu ye....kami gerak balik Joho dalam pkol 2ptg..then sampai pkol 6ptg...sempat la jenguk ayah kat spital...Alhamdulillah tengok ayah dah boleh borak...tak saket sangat dah...

then semalam...saye collapse...mule2 pening je...petang sket...migrain...adoiyai....apedaaaaa.....incik suami rilek je...iskk...

Kami dan pengantin
Saya dan pengantin..cantik kan pengantin...saye da cakap...


Assalamualaikum

3 comments:

Nurul Huda Jumri said...

huhuhu..tk dapet join...

NaNaRuZaNa said...

xpe la....ade yg lain pas ni :))

syu_hada said...

itu la..masa dpt sms na tu, syud pun pikir..kt TANGKAK??? jauh lg nak sampai tu..sempat g sms na suruh releks2..pasal silap jalan tu, k.mas pun silap juga..masing2 turun kuala kangsar..jauh tu..huhuhu..tp xper, dapat juga jumpa semua walaupun sekejap...sukanya!!! jumpa lg next time sekiranya ada rezeki...cik baby jalan2 sungguh yer minggu lepas...hehehe =)

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com