To Johor with love...

Assalamualaikum

Akakaka...punye tadek idea nak tulis tajok...

Okessss...sambung entry semalam...Ari Ahad,apa bikin..? Saye,Incik Suami,Mama dan Kakak pergi...
SHOPPING BARANG BEBI
Akak saye skali lagi telah meng'offer nak belikan kelengkapan bebi (lagi).. 
Ya ampun Cik Bebi..beruntunglah kamu dapat aunty cam Ibu (ibu adalah panggilan anak2 buah kepada akak saye)...dah la kaye..tak kedekot plak tu (ok...taktik koto...akak saye adalah silent reader...so kene bodek abes2an...kot ke dapat lebeh2 lg..akakaka....gile ko Na)..
akak saye memang bessssss....so die da membelikan Cik Bebi playpen Sweet Cherry (boleh lipat dan dibawa kemane saje)...kelambu..tilam..uhuiiii...banyaknye...pastu caik barang saye sket..(gile tak malu...sume kene harap mama....chaitttt...)...
tu je sebenarnye...baju..mittens..towel...mende remeh2 saye da beli ngan incik husband dah....
Ni la playpen Cik Bebi

Tapi sangat hepi2 yayaya p sane...bukan ape,kat Manjaku Bangi tu..ya ampun...banyaknye barang bebi (ape punye statement..?dah tempat jual barang bebi..harus la banyak!!)...
sebelum ni mase dok usha2 line online, tengok barang mahal2 je...jadi akak ngan mama p la melawat kawasan dulu...rupenye barang2 die campur baur....
opkos ade yang mahal jugak...cam stroller contohnye....ade semurah2 brand Sweet Cherry ngan MyDear...tapi brand Combi ngan McLaren pon ade...kirenye ade banyak pilihan la...dah la comel2 sume..siap ade diskaun 20% plak aitu...ohooiiii....
kalo bkn la kene balik Joho aritu gak..mau dok situ sampai petang belek barang2 bebi...comel....geram tol..huhuhu...gile jap...
lom lagi barang Winnie the Pooh...sib bek mama kate kain die tebal dan kasar...so tak sesuai untuk new born..kalo x,saye pauuu abes2 barang2 Pooh je...aahhahaaha..


Ni belom ade anak ni...ntah-ntah nanti bile Cik Bebi kua...ade je alasan nak p sane...beli itu la...nak tambah baju sebab da besar la...nak beli menan la..

Oh Incik Suami....ready the money..


Assalamualaikum

2 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

insya allah nnti nak bersalin kene refer balik entry2 kak nana supaya tahu ape je mende kene beli.. huhu

NaNaRuZaNa said...

huhuhu...same2 belajar ye kite....ade pape yg terbace,sile la kongsi jugak...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com