Rota datang lagi...

Assalamualaikum...
Salah sebenarnye tu...patutnye..
Rozana datang lagi..

Ade yg rindu akak ke..?ngehehehe...
ekceli sebenarnye nak postpone entry sampai checkup minggu depan.
tapi tak pe la..saye cite mende jadah ape yg saye bz kan sebulan lepas...

Kisahnye...adik ipar saye yg ske nembak2 (shooting) orang kawen ni..
Berikutan die bz ngan keje tetap die sebagai engineer (woh..promote adik ipar siap),jadi bab2 selecting,editing n compiling die bg le kat abg ngan akak ipar die ni...
Dan mungkin ade yg ketahuan,saye ni bkan la bermata kreatif..jadi sume keje yg die bg amik mase la..
So,blan lepas tu saye bz ngan wat2 album orang kawen la..
alahai..bkn pk income pon..just tolong2 dan isik mase lapang je..
Dan skang bkn musim orang kawen, jadi agak free la...
Kalo ade yang nak ditembak area2 Joho ni,sile la lungsuri laman sesawang: http://umbrellasyndicate.blogspot.com/
[tapi lom hapdet banyak dan teratur..nanti la adik2 iparku ye..]

Pasal pregnancy plak...
So far sebulan ni tadek ape yg pelik2 berlaku..
Tapi ade 1malam saye dah mimpi air ketuban pecah tapi tak saket..
Seram weh...walaupun tatau ape yg nak diseramkan,tapi saye tetap rase seram...
Mungkin sebab mase tu lom pack barang  kot...akakakaka..
Skang tinggal nak p caik baju berbutang depan..haiyooo...saye tak ske pakai baju butang2 ni...risau butang tecabot la konon...
Barang bebi sume da simpan dalam beg die,barang saye pon...
So kemane2,harus la dibawa beg tersebot..

Bebi makin besar dan aktif..
Makin kuat makan (alasan k..sedangkan mama die yg mengunyah tak abes2..tapi dah kene stop makan merepek2 untuk preparation breast feeding bebi) dan tepakse stretch banyak kali sebab perot mama die tak muat dah...
Hohoho...sabar ek yang..sebulan je lagi...ok...?
Yang len2 tadek masalah kecuali saye makin penat skang...mau tak..berat ni...
Next week ade checkup last ngan doktor (saye tulis last ke tu...?last...?hahh....??)
Nak tanye abes2an kat doktor tu:

  1. Berat
  2. Panjang
  3. Ukur lilit pale
  4. Adakah buleh besalin normal
  5. Due yang tepat (mase 20weeks katenye 25April...)
  6.  Ape lagi..?sile bagi idea...sebab doktor kerajaan ni pemalu sume...kalo tak ditanye,memang die scan>>pulangkan buku tadek cakap pape..saket jiwa macik..
Hmmm ape yek lagi nak cite..?
Minggu depan la sambung ek...
Saye hapdet pasal scan plak...
Doakan doktor tadek bg info2 tekejut dan bebi saye sehat dan gembire...
Adios...
Assalamualaikum..

2 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

kak nana packing ape je dlm beg tu?

pastu kan? agak2 stroller tu penting x ek? org seriously know nothing and x sure nak beli ape dulu. ingat nak start beli after gaji bulan neh... hehe

NaNaRuZaNa said...

mak aih..awal sgt nak packing tu...hehee...sabar2..nnt bln mei ade motherhood expo kat KL tau...tak sure eppa dah bape minggu time tu...

stroler berdasarkan pemerhatian saye yg kuat bjalan,mmg perlu la...tp yg penting skali adalah carseat la...better survey carseat j dlu..tp kalo da alang2 dpt good price,bli je la stroler tu skali..mydear ade carseat leh attach stoler tau...tp akak tak beduit kan...tp bnyk lg brand yg mahal2...tpulang kamu ngan kasyfi..better tggu sale..xbebaloi bli yg mhl sgt utk kegunaan beberape bln je..

kalo nak bli awal2,cam xsepah umah ke??

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com