Saye sudah 3.1kilo la mama...

Assalamualaikum

ngehehehee..at last..
saye tahu jugak anak saye bape kelo dalam perot ni...
3.142kg to be exact..
huhuhu...
still tak caye...3kelo!!! (lu kechoh la!!!!!!!!!!!!!!)

Ok..ok...sume bebi same berat camtu kan...
Mase call mama pon mama ckp 'Ok la tu,adik dlu pon kua 3kilo lebeh...tp kecik...laki ni berat tulang'
Dan ari-ari saye makin hari makin saket..
keberatan cik bebi makin terase..tapi takpe la...
doktor kate,bebi usaha sendiri turunkan diri die..
tadek perlu melenggang kangkung perot segale la kan..
so kesakitan akan betambah terok dan doktor cume bg ubat tahan saket yang sgt mild dan bekesan 3jam saje..
tak pe la...xmo biasekan makan ubat tahan saket tapi saye masih perlu tido untuk kumpul tenage untuk deliver nnt...
air ketuban masih cukup..
tali pusat tak lilit cik bebi..
cik bebi dah dalam position untuk jumpe mama ngan ayah die...
So,semalam tadek la gambar sebab nampak tulang belakang ngan tempurung kepala je..

Doktor punya time frame untuk saye deliver adalah 30Mac>13April..
Adakah cik bebi akan kua mase besdei akak saye yakni 2April..?
hehehe...hanya cik bebi dan Allah yang tahu..
Mama ngan ayah tak sabar...
Mama tak sabar sebab mama tak larat..
Ayah tak sabar sebab nak ajak men gem..
hahahaa...

So by next week saye akan berada kat Kulai..
InsyaAllah mereadykan diri fizikally dan mentally...
Mak metua saye pon xsampai ati tgk saye smlm..
Owh..mak metua saye datang melawat semalam sebab tau saye saket...
Die pon sian tgk saye da jalan pon serupa kingkong...
Sib bek die tak heret saye blk kan...

Korang doa kan Na yek..
Kalo ade yg tersinggung ke ape..
kot2 pasni mak metua saye langsung tak kasik ngadap pc...
Ampun kan segale silap saye...
Doakan tadek komplikasi atau pape masalah k..

Thanks korang...


8 comments:

syu_hada said...

good luck na...semoga allah permudahkan urusanmu...amin.. =)

nour said...

pastikan mintak doa ibu. tgh sakit tu ibu saja lah yg memahami keadaan yg kita lalui.

NaNaRuZaNa said...

Syud: thanks..InsyaAllah...

KakNgah: awal2 da ckp kat mama...huhuhu...

arina_aris said...

kak nana,,,all the best n good luck...selawat byk2 ye...

NaNaRuZaNa said...

Arina:Thanks..InsyaAllah...

Ms SZ said...

perlu kuat utk baby ya!

Naty said...

Kak Nana.. ol da best taw.. saye doakan yg baik2 aje utk kak nana & baby.. moga senang besalin nnt.. kalo dh deliver, jgn lupe update utk bakal2 ibu ni pulak yek? ;p

NaNaRuZaNa said...

Puan Sya: yeah...harus...skang dah dok umah metua dah...mebi kurang sket kadar ketakotan tu..

Puan Nat: ngeehehehee....doa kan akak yek...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com