Ape nak beli ni...?

Semalam pas makan ngahari kat Restoran Sasa kat Pusat Bandar Pasir Gudang (korang bleh la usha2 kat web ni)..kalo2 korang nak dtg pasir gudang ker..nak caik tempat makan,kan..kfc ngan pizza pon ade (kalo ttbe xlalu masakan melayu kan...)..tapi so far kalo makan ngahari saye mmg suke la ke sini...kalo datang awal, sangat ade banyak lauk...macam2...biase la dok Johor..yg famous amos adalah ayam penyetnye...tatau ape ayam penyet??die cam gmbr bawah ni...ayam goreng rempah yg disertakan ngan sambal ijo (bajet jawa la cakap hijau as ijo?gile) ngan ulam kobis+kacang pjg+timun dan tempe+tahu goreng..tapi ayam penyet kat sini bukan la yg the best...ada 1 kat Pasir Putih...tapi ada jugak la macam2 kueh..ade gado2...eh..macam saye wat entry pasal ayam penyet itself la plak..hadoi..lapa..eh...

Sambung...saye dan husband nak makan eskrem...so masuk la dalam kompleks ni...ntah nape susah betol nak caik icecream feberet saye...merata2 caik dalam tu..last2 masuk UO (saye baru tahu name penoh die UNTUNG ORANG RAMAI...cissss)...masuk2 je kat baby department..ape lagi...usha2 la barang baby...saje la ajak incik suami compare2 harge...sebab mase ari sabtu..kami g Giant Johor Jaya...mak aih...cute2 nye baju dan barang baby...banyak pilihan plak tu...harus la bukan jename mahal2...tp enough untuk suit to our cik bebi dan hati mama nye...comel adalah perkara utama...next ialah kualiti kemudian adalah harge..bleh camni??? walaupon dah di perli oleh incik suami yg NI UTK BABY..BUKAN UTK MAMA DIE...I dont care...ahahhaa..sebab die ada firasat yg cik bebi adalah lelaki..so die xmo mende comel2..die kate mesti maskulin...huh...so, usha la stroller,baby cot (mesti ada sebab kami laki bini tido lasak),car seat dan breast pump...rase nak pitam tgk harge...tapi xpe la..usha je..nnt balik KL tanye kalo2 ajiQ punya harte bleh di pinjamkan dahulu...pastu kua UO pas caik icecream,nampak ada outlet ANAKKU plak...masuk plak...huhuhuh...lagi rambang mate...tapi saye da dapatla harge2nye..dan rase2 kat situ murah la lagi...nak tunggu ada baby fair,ntah bile...tapi tak beli la...sebab awal lg dan tunggu incik suami punya bonus...so far saye cam da kompom ape nak tapi nak tgk kalo kat KL lg murah nanti..
  • ANAKKU Manual breastpump = RM75 [sebelum diskaun 10% ] - manual je sbb xkeje dan ada pakej with nursing pad sekali..tapi nanti nak tanye adik kalo die dah xgune bp nih..

Thanks Khayra's Preloved

  • ANAKKU Sterilizer = RM45 [sebelum diskaun 10% ] - tatau patut ke tak..?
  • My dear baby stroller - RM219 (tolong la cakap ada yang murah lagi) - ni sebab die punya handler bleh laras facing in mase infant dan facing crowd (out to crowd..ahaha) masa da pandai usha2 mamat ensem/minah kiut..
Thanks MyDear
  • Car seat = RM109 [tolong la cakap ada yang murah lagi] - bajet cam anak adalah berat dan slalu nak travel balik umah mak/mama...(ini incik suami yg ckp yek..kalo x blk KL slalu..kene!!)
Thanks Sweet Cherry
  •  Baby cot = less than RM150 (ok..cap ayam je...kat Giant)
Thanks zamimie.blogspot.com

So far yang saye cam gile diri bile tengok barang kat Baby dept kat Giant Plaza Pelangi..complete (kecuali bp punya items)..banyak choice dan murah...tadek la murah tersangat cumenye mampu milik la kot...xsbrnye nak beli barang baby sebenarnye..tp sbb kene identify betol2 mane yg KENE beli,so tahan la dlu...pas checkup next week..tau cik bebi ber'gender ape...baru eksaited nak beli (baju ngan toiletries je)..memang la yang 'major' barang tu beli bukan warne pink/blue..tapi nak la jugak bli baju2 pink yg gurly utk baby girl dan baju2 biru dan macho utk baby boy...haih...xsabar makkkk,nyahhhh...

p/s:sape kenal saye,saye adalah pecinta Winnie the Pooh...adakah membencikan tengok baby boy pakai barang Winnie the Pooh??comel ape...?

10 comments:

wahyudiey said...

cute... baby pakai selimut pooh tu...

nanaruzana said...

didi:ahahhaa....1 setuju dah...cute kan...lain la lelaki dewasa pakai baju pooh..

cik selamah kundang said...

comel je winnie the pooh pun.sbb untuk baby surely comel.

nanaruzana said...

sbb baby pakai pape pon sure la cute kan???

nour said...

kak na bulan march ada motherhood expo at midvalley. should go there. but by that time kak na dah bape bulan ek?? maybe dah beli sume barang pon. ngee~~

nanaruzana said...

Most probably dah week36...huhuhu..kalo larat la lg nak bersesak kan time tu...dan kalo nak beli pon,cam tergesa2 dah...thanks for informing by the way :)

Nurul Huda Jumri said...

baby pakai pe pon comey,na..

NaNaRuZaNa said...

Huda:betolkan...ayo...cpt la dpt bebi comel..huhuhu..

mun said...

pendapat mun lah kan....kalau tak nak rasa sakit duk terjelepuk kuar duit banyak..beli skit-skit dulu dari sekarang....by the way selimut winnie the pooh tue memang comel....boleh je baby pakai na...

NaNaRuZaNa said...

Mun:ye baik..nnt saye akan pau incik suami..ahahaa...alahai..mahal sgt la plak nak bli slimut tu...saje je letak :P

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com