Kenapa minggu ke 20 kehamilan amat di tunggu oleh saye...?

  1. Sebab baby dah complete fizikalnya...so kalo ada pape yg xkene (nauzubillah), kite da bleh detect...
  2. Sebab da bleh tau baby ni girl ke...boy...?tapi saye tengah tunggu monthly checkup kat klinik kesihatan...so,saye sedang mensepraiskan diri dalam 2-3minggu ni...
  3. Selera makan saye da bertambah berkembang pesat...so tak la rase lapa dan penat sbb xcukup energy lagi...
  4. Kehadiran cik bebi dah makin 'disedari'..sebab rasa die grawling2 dalam perot...tak sure la pergerakan 'sentakan' sekali skale tu adalah tendangan sakti cik bebi...
  5. Perot dah makin kelihatan..so sangat hepi nak btau org 'Ye,saye pregnant' bile orang bertanye..
  6. Saye da rase yakin sket nak cari dan survey barang baby..ye la..sebelum ni doktor ngan misi asyik ulang2 ayat 'Puan kena berhati2,selagi sebelum week18,kadar potential nak gugur masih besar ye'..bikin cuak......
  7. Boleh makan banyak sket sebab dah bleh naik kan berat sekilo sebulan dah...(ahahaa..kene mengene???)
  8. Makin di manje kan suami sebab kaki lebih kerap krem..belom lagi badan...so,tiap hari harus ada urutan sebelum tido..errkk...??
  9. incik suami suke mendekatkan diri dengan diri ini...bukan kerana diri ini..tapi sebab die eksaited tgk perot besar...eksaited nak rase bebi tendang2...eksaited usap2 bebi...eksaited cakap2 ngan bebi...
  10. Kalo marah2 atau malas2..atau xdek mood...dan sewaktu dengannye...bleh salahkan hormon....ahaaiiiii...
Hehehe...suke..seronok...macam2 tak tergambar...tapi disamping tu jugak,macam2 mende yg merunsingkan kepala...tapi xmo la pk...dah malam2 ni,kene pk yg bes je...sbb takot mimpi yg bukan2 nnt....



P/s:mane la plak incik suami ni...?

3 comments:

Anonymous said...

hihihi... series, very technically ko update yer... take care mummny n bb too... ~aiLy.mr~

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

best kan bile dh stat rase baby gerak2.. nnti bl dh besar, lg kuat die gerak.. sampai leh nmpk perut berombak... hehehe... kalau dl ms nieza pegnen.. suke sgt sebut ayat ni, kalau org kate perut nieza besar .."i'm not fat, i'm pregnant!".. hehehe.. windu plak time pregnant dolu :p

nanaruzana said...

Aily:technical???ok..masih ada sifat2 engineer d situ ye???

Nieza:tu la..kite dapat la rase..ayahnye lom lagi..sebab xkerap kan...lagipon rase dari dlm perot je...ahahaa...na plak xsbr nak tggu lagi besar sebab org masih tak caye na dah 5bln...hehehe...ade bebi experience lain pulak kan....

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com