Lame tak update...haih..

So far tadek cite bes....as ade yg tahu, Deepavali aitu saye balik KL....besssssss.....jumpe dak kecik...family....huhuhu....kami wat barbeque...ekceli bkan pon barbeque...more to memanggang ikan....tuhanku...ntah bape ekor ikan besar2 (dan tatau name ikan selain siakap)...tapi habis...gile...same naik je kami laki bini makan ikan....siap sedare mare tanye "dah lepas ngidam??"...opkos la...hahahaa...slain tu ade laksa.nasik goreng...tembikai...haih....sonoknye lbeh la kepada bergembire bersame sedare mare...nleh plak makcik2 dan adik cite pasal pengalaman ngeri bersalin....saye xmo dengar k...sori...koyak ke...jahit ke...ikot tingkap ke....saye nak positif thinking je...saye bayangkan yg cik bebi ini sangat la baik dalam perot dan mase nak kua nnt....hohoho....walaupon jap je balik..tp still..seronok....dan malam ahad tu kami balik dengan perjalanan 8jam gara2 jammed....dan saye dah di serang batok2...sampai la skang...tp batok2 manje je gitu....

cite pasal birthday saye plak...?xdek pape yg special dari husband...alasannye 'lagi dekat lg susah nak wat seprais'...ade ke patot...?hahahaa....sebab 2tahun lepas die p anta bunge kat opis.....last year bg cincin white gold yg sgt simple dan murah tp saye suke.. hanya bile die dah nak gerak balik joho (lom kawen lg time ni)...this year cume nyanyian lagu di awal pagi dan g makan pizza je....walaupon endingnye kami makan pizza tu kat umah...sebab lambat sangat dapatnye....so sebab tadek ape yg spesel,ujung minggu lepas saye pakse die dating ngan saye..mkn-tgk movie-mkn-jln2-mkn....bahagia betol bile selera memuncak2....mekaseh ye incik suami yg sentiase memenuhi tengkorokan saye nih....

Today Hari Raya Aidiladha...tadek ape yg spesel..dok umah mak metua...tolong kemas2 umah....mkn2...mkn2...dan skang....tersadai berblog sambil berbaju kurung....

Oh ye...baju kurung yg dulunye di anggap sgt besar dan menggelebeh sudah sendat...ape maknenye...?ahahhaa....dah gemok...perot je gemok..tatau dah bape berat skang....perot dan tahap xleh sorok (siap nak tayang dengan gembire skali)...skang kalo kua dekat2, kene bercompact powder ngan ligloss (anak pompuan ke ek...?)...kalo bejalan jauh sket harus kene mekap...blusher ngan maskara adalah wajib...baju plak nak yg kiut2..ladies2...tshirt sume cam tadek dalam list....(sib bek tak soh laki bli baju baru...)...kaki sudah stat krem2...ape lg ngan kesaketan badan kalo diri lame...asik2 nak tido tapi tahan sebab xmo anak jd malas....dah p usha2 barang baby...(dan nak pengsan dgn hargenye...rase nak wat derma kilat)...dari sehari ke sehari rase nak p scan kat private klinik nak check gender....tp rase cam xpayah la...simpan la duit...lg 2-3mggu p scan kat gomen..then baru nak p wat 3D pnye scan...then leh kongsi ngan korang....biase la..org da xkeje...hal2 duit kene amik kire....kalo btol2 penting baru la wat or beli...ntah bile nak kongsi ngan korang gmbr perot saye yg boncits ni...huhuu...nnt la yeh...kamera tu wat hal la plak....haih....

Pade kawan2 yg cam tetanye2 nape lame x berblog...maaf sbb ade kesempitan wang sket bulan ni...so bil yg xbape nak penting tepakse d postpone pembayarannye...lgpon ape sgt la kan kalo ko tak berblog satu taun pon na oiiii....korang jage diri....yg hepi2 dah tu,sile bertambah epi...yg nak kawen selamat pengantin baru....yg expecting baby tu jage diri...yg solo tu sile cari teman...ahahaa....ok korang...love u...bye...

6 comments:

Anonymous said...

aku teka, bb boy... ~aiLy.mr~

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

kalau time nieza aritu... mase preggy, sgt malas nk ber'make-up' bagai... org ckp seri cam hilang kat baby... tp bab beli bj baby.. trase je nk beli baju pink.. alih2 btol kuar baby gurl :)

nanaruzana said...

Aily..Kak Nieza...alahhh...nak baby girl...huhuhu....sebab 2-2 belah cucu 1st lelaki...huhuhu...

Nurul Huda Jumri said...

salam aidil adha,na~

Anonymous said...

hehehe :) series weyh, org ckp die bias, klo ko sik nk melaram ja, anak ko laki... but dun pk sgt la, yg pntng mommy n bb sihat n slamat sume nye nnt... -aiLy.mr-

nanaruzana said...

ahahha...xdek la...xkesah pon laki ke pompuan...cumenye kalo pmpuan tu gembire smcm la...yg penting cik bebi nnt sempurna dan sehat :)

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com