Ke mane pergi RM150 itu...?

Kalo sape2 ade pesbuk dan pasan yang saye kepingin makan sushi....

Ari Sabtu..ye saye da dibelanje dengan jayenye oleh incik suami...total = RM50
Malam..teringin nak makan ikan bakar..campo ketam blackpepper..campo sup ekor ..campo baby kailan ikan masin...total = RM70
Ahad siang..char kuew tiow...total RM5
Ahad malam kuew tiow hong kong campo kerabu mangge campo kerang rebus [puyuh blackpepper campo nasik utk incik suami]= RM30

Harini saye pergi checkup kat klinik kesihatan..berat saye masih 44.3kg...soalan...
Ke mane pergi RM150 itu...?

16 comments:

cik selamah kundang said...

jamban.hehe

PurPLe LaDy AiFA said...

toilet? heee

selalunya, kalo kita makan byk2 minggu ni, lepas 5 hari br berat kita berubah, and seminggu lps tu br nampak perubahan di bahagian2 badan.. =)

Nurul Huda Jumri said...

setuju dgn cik selamah n eppa.hehe..

nanaruzana said...

CSK dan Huda:tak...tidak tepat langsung...(kantoi tak berak???)

Eppa:5hari???lambatnye...akak punye la makan cam gile wiken sbb takot kene marah harini...sib bek aini doktor da penat sbb ramai sgt org..so die xbebel ape pon pasal berat..

syu_hada said...

baby makan kot...hahahaha

Mak Su said...

sy pun stujus ler... hahaha. dah jwb tag dah, http://ceritakosong.blogspot.com/2010/10/melayan-tag-dari-nanaruzana.html

nanaruzana said...

syud:kalo baby makan harus la naik juge berat badan...

maksu:stuju saje....mekaseh maksu :)

syu_hada said...

na...sebab baby tu masih kecil lagi, so no wonder la berat badan anda tak naik.. :P kekekekeke

nour said...

kak nana. berat badan x naik in 1st trimester memang biasa. even drop pon boeh due to morning sickness. x ada apa yg pelik.
sbb baby gain weight pon after 4th month. itu pon x cukup ketara lagi kalau kita tahu makan yg nutritious [bukan makan ikut nafsu]. saye pon time nak masuk third trimester br gain weight yg memberangsangkan. rileks2 aje. stay cute kan lagi best. hehe~

nanaruzana said...

Syud:mmg la..tp pelik kemane la sume makanan tu..?

K.Ngah:moning sickness da xdek...yey...huhuhu...cume xsbr nak dpt figure seorang pregnant mommy...bosan orang cam tertanye2...mengandung ke???

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

bertuahnya badan, berat 44.3, bilalah akak nak dapat berat cam tu lagi

nanaruzana said...

Hi akak yang comel dan ade anak yg comel2:ayo..44.3 ngan tinggi gini rase xberape nak bes...nak pilih baju pon susah...hohoho..

nour said...

hehe kak na suke ke figure gajah dumbo ni? wakaka. saye ngan hubby pon jadi malu tau. ngee~~ pdhal dh masuk 7th ni br org tegur nmpk belly. super x, super x? hehe. kak na pon nnt cmtu la agaknye... *wink*

nanaruzana said...

K.Ngah:to be honest,akak tak penah berbadan besar...huhuhu..berat naik sampai 49 skali je timbang..tp badan mmg tak berubah..pastu tiap kali nak jumpe kwn/family mesti siap2 tanye 'perot da besar tak?'..huhuhu..tu yg tak sabar..tp kalo masuk 7th baru nmpk..tandenye lg 4bln la....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teringin nk mkn semua jenis makanna yg tertera kat ats.. haha, lucu jugak baca artikel pendek sis nii:)) skrg dh berapa bulan sis???

nanaruzana said...

Hi Fifiey:akak sejak2 abes moning sickness ni macam2 makanan teringin...skang baru 3bulan 2mggu...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com