Untuk pertame kali saye di tahan wad..

Cam tak caye....cam masih lagi keep thinking...camne la leh kene tahan wad kan...?dulu2 mase lom kawen (ngah gatal gile caik pasal pegnency..preparation la konon)...mase awal2 tau pegnen...bile tgk dan bace mom to be ramai kene drip mase awal2 pregnancy...asyik je heran...apsal kene drip??apsal korang tak makan??apsal tak minum air banyak..??korang tak cian ke kat baby...?ok...for my curiosity, Allah bagi 1 peluang untuk rasa...Allah kan Maha Mengetahui....yang lagi kite dok sibuk kan...tu yang Allah bagi..benar....kate2 itu 1 doa...terbukti...noktah...

Sabtu:
Hoisshhh...saye cam tak caye bile kene naik wheel chair dari bilik doktor ke wad...siap cakap kat pakcik tu (medical attendant kot pangkat die)..."saye tak saket..saye leh jalan..tak yah naik wheel chair bleh tak..?"sambil incik laki dah gelak ketawa...tapi tak leh..ok...bukan penah naik kan...naik je la...sampai wad saye d tempat kan 1 baris ngan makcik2...ntah la...mungkin pangkat nenek kot...cam rase "adoi..kritikal ke saye ni??muke tak saket langsung"...tapi nak wat camne...again..layankan je...pas tuka baju spital...ape yang saye takotkan bermule...drip..dgn kekurusan tangan saye..saye leh nmpk jarum tu dan bleh nmpk bucu die cam nak keluar dari kulit...saketnye..xleh nak ckp..mase die pasang drip dah siap tanye.."bleh betolkan sket tak??saket sangat la.." dan jawapannye tak leh...ok...terima kasih misi jahat....lalalala...incik suami balik amik barang2 dan time tu macam2 dah dalam kepale..nak tido camne ni..bantal bes tadek...dekat ngan toilet..depan ade tingkap..kalo nmpk antu masuk camne...?gile...time tu bedebar2 sangat...mase sampai makanan pon rase cam "hah...?ni yg korang bagi org saket??makin saket ade la..chaisss"...so petang tu pas mak ayah dan incik suami datang 'melawat',saye mandi,saye makan ubat dan jeng3...misi vampire datang hisap amik darah...adoi...blah kanan drip..blah kiri cucuk amik darah plak..seksa...serius nak nanges dan nyesal tak jage diri...pastu saye pon tido tak sedar diri...sepeti biase saye tejage2...nak kencing pon tahan je...takot dohhhh...rase sejuk yang amat2..tapi bkan ape..ujan lebat..hahaha...pakse diri tido dengan tangan saket dan perot lapa sambil rindu incik suami...sedeh...ngalir air mate saye...

Ahad:
pagi2 doktor ensem dah datang jenguk dengan harapan..."Puan mungkin boleh keluar esok kalo sok pagi temperature below 37..ok..?"..ye kan je.....pastu tunggu Incik suami anta bekpes....ahahaa...tapi tak lalu makan pon...makan pun muntah balik..sian cik baby...tp mama dah cube dah telan...tapi tak leh masuk banyak...sori yeh...bekpes spital?air milo O dengan roti keras kalo baling anjing mesti mati d tempat kejadian..sib bek macik sblh cam baik sgt...borak2...sampai la waktu melawat...epi betul nmpk incik suami datang...siap tanye ade ke antu yg jenguk smlm...?sib bek tadek..ahahha..dok borak macam2 ngan incik suami sambil cerite org tu saket pe...org ni saket pe..ok...sangat kepochi...sebab rindu kan..ahahhaa...lalala...petang tu kene tuka wad...cih....sebab wad tu nak reserve utk yang denggi..call ayah btau...ayah tanye katil no brape?jawapan saye "alah yah...na je yg kulit cerah baris tingkap ni" sebab sebaris ngan saye sume Indian...sempat ko wat lawak celake tu Na??mak ayah ipar2 dan incik suami datang ptg tu dan tgk saye dah ceria lalala dan tak risau dah..cume risau antu cekik dari tingkap je malam tu....iskk....sblm tdo kene amik darah lagi dan makan ubat...tak ske tol...isk...lalu tertido awal dari bese..

Isnin:
pagi2 misi jahat amik darah lagi...then kejot soh mandi...baik kan???sangat.....................!!!!pas isap darah wat2 baik plak...ahahaha...pagi tu mak anta bekpes nasi lemak ngan paper....doktor cek2 sambil bising2 pasal blood pressure dan berat badan...xmo makan...xmo tdo awal...dan lastly baru berite baik yg saye bleh balik...tros sms incik suami ngan mak....yey...ingat dan2 tu leh kua..rupenye tengahari....chaiss..nampak sangat tak penah dok spital...so tunggu2 sambil borak ngan dak katil sebelah yang sakit buah pinggang...kene cucuk ubat ikot peha sendre....time tu gile syukur leh makan ubat ikot mulut.....adoiyai....then pagi tu ade dak2 praktikal...saye kan da baik..leh a borak2 ngan derang kan...ahahaha..ramah tamah rupenye saye ni..ahaiii...derang dok wat eksperimen...gasak ko la..asal ko jangan cucuk aku sudah...stakat amik blood pressure la..temperature la...ok je...so ngahari mak dtg amik..yey.......sampai umah pas makan buah dan makan ubat...saye tunggu incik suami balik...baik kan die...?siap amik half day sebab bini balik dari spital....petang tdo kami tdo la jap same2....bes tau laki pelok mase tdo...yg lom kawen tu..kawen la ccepat utk provekan kate2 saye..

Selase: 
Kat umah mak lagi...sebab cam tak larat nak balik umah Pasir Gudang....sume da ok..mak pon gembire...

Rabu:
Balik umah Pasir Gudang....ya ampun..macam2 bau..rupenye saye tinggalkan umah seminggu dengan banyak mende tak berbasuh...korang imagine je la bau2an tu....cakap banyak tak gune...sat gi saye sendre yang muntah...whole day bersihkan sume dengan kegelian yang amat sangat..tapi nak wat camne...dah kawen..tanggungjawab..sib bek Allah mudahkan kesehatan sampai ke malam...bersih jadinye umah...mekaseh Allah :)

So tu la kengerian kami laki bini...skang pape incik suami ugut nak hantar spital...sbb die tau sampai bile2 pon saye tanak masuk spital....deliver baby tu lain la...ape??cite ni tak sensasi seperti yang di tunggu...?alah...kalo korang ni berhati penyayang...korang mesti sian kat saye..
berat saye tron lagi....kene marah lagi ngan misi klinik kesehatan...siap cakap saye ni selfish tanak bagi baby makan..hmmmm kalo la die tau betape saye berusaha....hmmmm.....
di bawah ade la sket2 gmbr yg saye amik mase bosan2 kat spital....jangan gelak k...kalo korang gelak....xmo kawan...hahaha...
pasni nak wat mende2 yg di tag oleh kengkawan plak...aiyoh...bz macik aini...ahahaha..tp macik suke...sbb itu tandenye macik gembire....i lap u kawan2...muahsss...
Name saye Nur Ruzana
Tangan gemok sebab drip

Muke gile berpure saket..ahahaha..

3 comments:

Nurul Huda Jumri said...

cian na..tkpe2, pasni take care ye. mkn byk2 sket.

nanaruzana said...

huhuhu..tu la pasal...xsbr nak sampai ke episod lehmakan banyak ni...

nour said...

x sangka ada nama saya jugak, sebagai doktor gitu. hahaha~

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com