Episod: MEREPEK...

Salam...hi followers dan silent readers yang kiut miut,hensem dan baik budi pekerti..[ape saye merepek ni..?]..selamat pagi...semoga anda berada dalam keadaan sehat [sepeti saye],banyak makan [sepeti saye], banyak rehat [sepeti saye] dan banyak duit [TIDAK sepeti saye]...

Mule2 saye nak cite pasal merepek dalam idop saye...lately otak saye cam ade malfunction sket..kalo saye cakap macam2 dan laju2...saye akan cepat lost...sampai incik suami pon dah perasan...selalu di tegur "ayang cakap pelan2..ape sebenarnye yang ayang cube sampaikan..?"...then saye otometik akan tak tau ape sebenarnye saye nak cakap tadi...so skang saye akan cube cakap ape yang penting je...dan kurangkan isi dalam percakapan...mungkin kurang oksigen la kot kan dalam otak...jadi cam slow...slow...slow...plus saye akan beli buku yang tebal dan berilmiah untuk dihadapkan ke muke sepanjang hari dari melayari ruangan gosip artis je...

Pastu lately saye selalu mimpi yang merepek...serius merepek...yang bleh ingat...ade skali saye mimpi kwn2 opis lame dan bos saye naik CITY merah hati...kawan saye drive naik ke tembok dalam 10meter..[logik ke..?]..pastu tayar depan je sampai atas tembok tu..pastu derang tehempas...pastu saye tejage....ade skali mimpi anak buah nanges sekuat2 hati sampai muke die merah2..air mate merambu2 keluar dan die jerit sangat kuat...pastu saye tejage...then call mama...mama kate AjiQ ok je...pastu semalam lagi sadis...mimpi tengah syiok2 caik nasik lemak sedap...baru nak masuk mulut..tejage (sambil rase lapa yang amat sangat)...nape la tak bg kesempatan masuk sesuap dua kan??hoohoo...penah bace gak yang pegnen mom memang mengalami mimpi yang tak masuk akal...that's y tak amik pusing sangat...cume bile mimpi yang ngeri cam CITY tu...saye akan rase debar2 dan pastu xleh tido balik..haihhh...

Then cite merepek yang rase cam nak langgar dak ni ngan stroller sampai tepenyek macam kerepek ialah budak yang lari sebab tanak kawen....dohhh..mak ko dah masuk paper...tunang ko dah kene maki berbakol...polis buang mase p bukak ketas tulis laporan ko ilang...p carik ko...pastu ko bleh cakap ko reka cite....???ko ni memang tahap kematangan yang rendah aaa...kalo wat pape jangan nyusahkan mak bapak leh tak..??adui...menyirap aje dengar brite ni...ko bikin aku makan karipap 5bijik sebab bengang...skang aku da lapa balik...karipap da abes...so,camne...?sape nak beli aku karipap lagi??laki dah p keje...ok..merepek...

cume tekilan ngan budak2 zaman skang...wat sume ikot hati...sume ikot suke...tiap kalo bace paper..tiap kali tu doa supaye adik saye yg kecik skali tapi tinggi dari kami sume tak penah pk nak wat mende bukan2....yes,saye penah muda...saye penah nak ikot kawan...saye penah nak cube sume mende....tapi tanam 1 dalam ati...mama ayah dah jage baik2..sehat2...pandai2...watpe nak rosakkan diri sebab kawan...derang tadeknye nak betanggungjawab kalo pape jadi...Insyaallah tadek la mende2 merepek yang korang nak wat tu tejadi...

P/S: Adik kecik saye ni sorang je lelaki dalam adik beradik..so die la paling bertanggungjawab ke atas diri kami...die ni lembut ati...slalu xmo kecewakan orang len...kalo kiteorg ajak kemane2...walaupon muke sebal,tp die ikot gak...sebab ayah slalu soh die jage kakak2..so saye selalu beharap yang die takkan penah tejebak..amin..

9 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

kan???? sengallll la pompuan tue.. org lain carik die ilang tkt risau die jadi ape2 ke, die plak buat cm tu. sengallll betol la.. geram je. baik die jd CHINTA je, lari dr umah, jd pompuan simpanan, dpt jugak reta benda dunia yg banyak. ni tak, dh la lari cm tue, memalukan mak bapak lagi!

pengkomen pon terikut merepek skali.

nanaruzana said...

betol...at least kalo ade advantage ape2 die melarikan diri tu takpe la gak..or at least btau la mak ayah...jangan btau laki tu...ni x...tu la...tejebak gak merepek...haihhh...sabar je la..

Mak Su said...

jgn terbawa-bawa sgt fikiran melayang ngan tivi, berita, akhbar, radio.. kita cool jer, cool, cool

Nurul Huda Jumri said...

saye tk merepek,cuma makan kerepek je..haha! ini merepek okay!

nanaruzana said...

Maksu:hohoho...baik2....sejuk2....

Huda:ahahaa...tejebak juge..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

cepat lupe n mimpi2 yg merepek2... nieza pon cmtu jugak time pegnen ni.. tak tau knape... urat mgembang kot.. tu yg asik lupe tu... hehehe... skang ni kalau xnk kasi lupe, nieza ade notebook kecik..list ape yg nk buat later..takot2 terlupe...tp org ckp itu perkara biase bg pregnant ladies.. psl mimpi..kdg2, kalau tgk tv..citer seram ke suspen ke leh terbawa2 dlm tdo...huhu.. hubby slalu gelak kalau bgtau kat die...die kater sejak pregnant, asik mimpi ntah pape.. huhu :p

nanaruzana said...

nieza:tu la pasal...kadang2 bangun2 p dapo tatau nak watpe...tgk la sluruh dapo tu...pastu xleh ingat gak...pastu bile duduk balik...baru tingat yang nak amik cawan minum susu...ntahape2...mmg pon...husband Na pon suke gelak kan..tapi asik remind die "bebi siape yang saye carry ni...?" atau "tak baik tau...nnt bebi ikot perangai"..huhuhu..

Anonymous said...

hahaha..nana..nana...xle nk byg kan muke dia yg sedang merepek.wahahaha

~Faizah~

nanaruzana said...

Faizah:cisss...sampai ati kamu...patotnye kene la bersimpati...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com