Kenduri eppa dan lawatan ke Tanjung Piai...

Ini Eppa ngan Eppi mase wedding derang kat Pontian..
Gambar macam pernah nampak??ye la..mane lagi kalo bukan kat blog beliau...sebab saye terlupe nak amik gambar...ahahaa....gelak pehal..?memang tak kelakar pon...

Alkisah di awal pagi Ahad tu...tetibe incik suami bleh plak kate "malas ah p kenduri..nak dok umah men gem" sambil muke gile serius ngadap netbook die...dengan muke yang cam nak ngamok tapi masih ade sisa2 sabar dalam diri menjawab "hmm takpe la kalo camtu...lagipon orang tak janji ngan sape2 pon..kalo leh pegi,kite pegi"...(sambil membawa diri naik bilik)...tetibe dengan suare agak kuat incik suami berkate "alah..cakap je nak kene p jugak...jom la..jom la...sat gi majok abang yang susah"....ahahaha...mane penah incik suami kate tak sejak pegnen ni....[BONUS!!]....so pkol 11pagi kami bertolak la ke Pontian yang jauh amat...[tapi takpe la...amik kesempatan bejalan ke Pontian yang tak penah pegi tu...lalala]..dekat pkol 1 sampai la umah perantin...credits to cik baby sebab berperangai baik...dapat makan dengan lahapnye lauk kenduri yang sedap dan teroskan dengan bubur yang diserve oleh makcik rewang...(mekaseh makcik)..dan kopok2 di atas meja...tunggu punya tunggu, sampai gak la Eppa ngan Eppi..tapi sebab da lame sangat dok umah orang,kami decided jumpe perantin kat jalan je la...tak tunggu sanding2...by the way,congrates kepada perantin lame tu sebab nampak gojes dan berseri perantin masih...

Lepas tu incik suami yg kuat bekerje tu plak teringin nak p tengok Tanjung Bin Power Plant...menggasak la kami tengah panas tu dengan jalan2 debu tu p caik....dah puas ati beliau kami nak p caik la kononnye tempat makan seafood....ok...kami tatau ade ke tak kat Kukup tu tapi sebab die tepi laut,kami agak2 je la cam harus ade....skali...hmmm hampe ok...majoriti kedai adalah kedai cina...ade gerai melayu pon cam tak rase selera nak singgah...(how i miss my Kole Perlis that time....cissss...)..so takpe la...kami beransur la ke Tanjung Piai iaitu area Paling Selatan di Asia...alasan sebab ayah penah belagak die dapat sijil bukti die da sampai situ...tapi tadek ape yang menarik pon...banyak mende2 yang rosak...berjalan,becinte dalam utan tu...dah sampai, just amik gmbr je la ngade2 ngan incik suami tengah panas tu...[gambar dalam henpon incik suami...nnt beliau balik saye post yeh..]..pastu kami pon balik la ke Pasir Gudang...

Dan selepas minggu itu....terjadinye insiden ngeri kami suami isteri....mende yg 1st time terjadi dalam idop saye...dan ter'effek kepada family saye...itu akan kite sambung ke entri seterusnye....tunggu saye rajin.....................

6 comments:

syu_hada said...

kenapa na????apa yang telah berlaku??? insiden apa yg ngeri tu????

Nurul Huda Jumri said...

cepat cite! nk tau gak.huu.. (-_-")

cik selamah kundang said...

pasal baby?

nanaruzana said...

Syud:sabar2...sejak2 tak keje ni...otak mmg slow sket...tu yg kalo wat pape pon slow je tu...

Huda:jap yeh...

Cik Selamah:ade hubung kait jugak..tp xla jd pape..

PurPLe LaDy AiFA said...

wah, sampai ke tanjung bin?? mmg hasben anda giler keje! hehe

seafood yg popular kat kukup tu kat mandela seafood tu la.. murahh teramat sgt! tp bukak time malam je..

hee, sian kak nana dtg jauh2.. jauh giler kan pontian tue? huhu. thanks taw kak nana!

nanaruzana said...

Husband saye wat keje gile..ahahaha...ye ke..tadek rezki kot...same2...xsejauh Kuching kan :)

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com