Tag Puan Farah Miza

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
- sushi...especially unagi...makan dengan wasabi yang banyak...yummy...
- ikan bakar..lately banyak yang siap2 bakar ngan sambalnye...i tak suke...suke ikan bakar cicah kuah asam...huwahhh...
- anything come with cheese...roti cheese...lasagna..


2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?
- air kosong...
- jus buah...

3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
- malay
- japanese
- western

4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".
Sambal ikan bilis (tak kesah la dengan kentang ke..petai ke..tempe ke..)..tp depends gak..ahahhaa...

5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?
Makan sorang2...?errmmm RM50 kot...makan sushi tak ingat dunia dengan CikMin..hosmet saye...

6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?
Tadek yang spesifik..sebab suke try macam2 makanan dan macam2 kedai....

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yg korang suka?Kalau korang ada suka yg lain, tapi aku tak list, bgtau aje la.
lembu...moooo..

8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.
Makan burger ape, tak ingat...tp complete meal...burger..fries..air..pie..sundae kat McD Midvalley (depan cinema tu)...

9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?
Daging blackpepper..sebab kalo pale otak buntu nak masak ape..bile tanye incik suami..harus jawapan die daging blackpepper..tak penah nye lain...dan kalo makan..selagi tak abes nasi dalam periuk dan lauk tu...xkan berhenti...

10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu hidang apa?
Makanan yang jarang jumpe...kalo stakat mihun goreng...hari2 bleh dapat..ok...harapan..

11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.
Buah pala...yulksss....

12. Menu raya paling disukai.
Rendang daging mama...

13. Jajan/Cikedis favourite?
ape2 yang berasaskan seaweed...sedap..sedap...sedap...

14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?2 aje? Alahai, susah nak pilih. Kalau camtu berbalik pada soalan #1
- laksa
- nasi goreng planta (or adikbradik kami panggil - nasik goreng bodoh..sebab ade telur je..lain tarak..)

15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?
- 1st time datang rumah in-law...ayam masak lemak cili api...mak metua yang masak...serius makan sulam air cam tak sopan...tapi sangat pedas k..sampai skang pon MIL masak memang pedas..tp dah get used dah...

16.Korang kalau jumpe org yg tag korang ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?
- spaghetti instant je laaa.....

17. Sile tag 5 orang dan paksa mereka buat tag ini.
* reason sebab derang sume pandai masak...so nak rujuk soklan #4...kalo ade rezki bertandang umah derang ..nak request makanan tersebut :)

7 comments:

syu_hada said...

Puan nana!!!! Bila masanyer saya pandai masak????hahahahahaha

Mak Su said...

maksu pun kena gaks ni... later later maksu akan buat, hehehe

maksu suka ikan bakar, esp yg tepi laut punya, fresh giler

nanaruzana said...

Syud: slalu along2 mmg pandai masak :P

Maksu: betol tu...sedap2...

PurPLe LaDy AiFA said...

hahaha. saya pon x pandai mne nak masak..kalo MIL tgk cara saya memasak, still x pass. heee

nanaruzana said...

Eppa: saye masih belum masak dpn MIL...die kate xpe...as long msk utk anak die...umah die,xpe die masak....huhuhu....kang kalo kene masak..baru curah minyak da xsbr2 nak masuk bawang,sure dah kene halau ke depan...hahaha...

Nurul Huda Jumri said...

hahaa..i sooookaa kne tag!
nti huda buat ye..

waahh..nk refer Q#4 ye..hihihi...

nanaruzana said...

Huda:ye....itu yg paling penting...sbb nak rase air tangan kawan2...heheee...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com