Name morning sickness tak padan dgn kejadiannye..

Mak aih tatabahasa....
Sebenarnye ape yg saye cube sampaikan ialah kehairanan saye terhadap name morning sickness itu...
Dah namenye MORNING harus la pagi je kan???
Nape la yang saye feel ini adalah kerap iaitu pagi dan petang..
Dan lebeh sakit adalah mase untuk makan sahur dan dekat2 bbuke (merangkap skali la mase berbuke)..
Maka, akibat dari itu...saye jadi malas penat nak wat keje...especially memasak...
Tell u what, saye bkak je peti es nak pk nak masak pe...BLUEKKK...
Ngah rajin nak potong ayam ngan daging...dok dpn fridge je..BLUEKKK...
Tgk resepi kat tenet (bajet2 la nak masak)...tgk gmbr mkn...BLUEEKKK..

Skang ade lg 1 masalah kelaka...mebi si tiny little baby gonna be ni ske tgk tv kot...iaitu...
TAK LEH MAKAN KAT MEJA MAKAN,
TETAPI DI MEJA KOPI DEPAN TV...
Kesian incik suami...
Die pon da bengang paham...asal masuk suapan petame je...BLUEEKKK...
dan saye pon maju ke dpn TV...

Bukan nak komen atau tak bersyukur..cume nak kongsi dan mintak petua daripada yg pernah melalui...

Smlm Alhamdulillah la leh makan mihun bodo (mihun+sup adabi kosong) utk buke semalam ngan sahur td..
Aini tatau nak mkn ape..masak mungkin sayur je la yg mampu kot...
Lauk pauk, selagi Incik suami tak bersihkan...maka...tersadai je la tu...
Incik suami la kene p bli lauk yg die nak mkn kat bazaar..
which yg saye sgt yakin,die amat membencikan makanan luar...
Tapi bang,sori yeh..

Mekaseh Tuhan sebab bagi keadaan ni pada saye...
Bleh la saye manje sket dan kurangkan manje laki saye itu...
Time ni la dpt tgk die wat keje umah dgn muke terpakse redha...
Walaupun die dok ingat saye ni 'amik kesempatan' (yang sebenarnye langsung tidak)..
Tapi saye rase seronok bile tgk die wat keje umah...

I lapiu bang...
pegnen anak U juge...
sile anggap U manje kan baby U...
bkan manje kan I....
ngeeee...

.

8 comments:

cik selamah kundang said...

boleh thn dasyat morning sickness.aku rasa nk bg gelaran sickness all the time boleh tak?sbb all the time je hehe.btw,take care

hentakbelipat said...

wahhh...dlu akak toilet sickness kt..asal masuk toilet je muntah..

{f a r a h} said...

Aku dulu slalu mkn tom yam & minum ice lemon tea sbb masam2 kn...jenuh gak aku morning sickness smpi dh defat week 20

nanaruzana said...

Cik Selamah:tu la,xpadan kan?all day sickness patutnye...tp xpe la..leh rest lbeh2...

Hentakbelipat:mak aih...tu sape2 pon...lg2 masuk public toilet....harus muntah

Farah:skang xlalu mkn lauk2 berat la...sup je leh masuk...aku try la ice lemon tea plak..

Mak Su said...

maksu kalu ngadung, mornng sickness dari pagi sampai petang,hahaha

PurPLe LaDy AiFA said...

pergh.. mcm ni ke? wahhh, cmne kalo kne kat org nnti ek.. abes la pencinta mknn dah x jd pencinta mknn dah.. =S

nanaruzana said...

Maksu:owh..memang ye??na ingat na je yg cam saiko...tp penat la...huhuhu..

Eppa:tu la...dlu kalo p bazaar...sume mknn cam sedap je..skang...sume cam nak larikan diri...pape yg berkaitan mknn,da tak minat lgsg...kalo x,stat mual la..loya la..

Nurul Huda Jumri said...

erm...huda dulu [eh-eh, bile masekah?? ]
hahaha!! sebok jgk nk menyebok..wakaka...=p

btw, tc!

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com