Ramadhan Ya Ramadhan

Assalamualaikum....Alhamdulillah diberi kesempatan dari Ilahi untuk bertemu Ramadhan sekali lagi....yey.....

Case study 1:Tempat - dalam kete on the way nak beli barang dapo
Saye - Besnye nak puase kan bang...
Incik suami - Bes sebab???
Saye - ade bazaar Ramadhan..ade makanan pelik2,bes2...bleh bli baju raye..
Incik suami - Baju raye??Ade duit ke??Kalo xde..pakai ape yg ade...
Saye - TERKEDU

Case study 2:Tempat - dalam kete on the way nak balik pas beli barang dapo
Saye - Hmmm nape org cam xdek memory pasal pose ngan abg yeh???
Incik suami - pernah ke pose berdua???
Saye - Berbuke same2 pon xpenah kan?? Dari kenal dlu.. Raye taon lepas lom kawen lagi...
Incik suami - a'ah la...
Saye - hmmm saye xpnh bangun masak utk sahur...ngantuknye la...nak masak pg2...ptg kne pk nak masak ape plak...
Incik suami - belajar la...bkn susah...awal2 memang la...
Saye - HMMM....YE LA...

hohoho...cam tengiang2 lagi conversation di atas...Incik suami mmg la cenggitu...xdek penah nak manjekan I...awwww....slalu die kate...Nak ape2..usaha sendre...kalo xleh...syukur ape yg ade....humangaih....jahat tau u ni...hohoho...tu la untungnye saye berkahwin (dan duduk serumah)...semuanye terkawal...hahaha...

Kawan2 berbuke n sahur ape??tingat kat kolej dulu....mknn sedap2 dan murah2...ramai2 p bazaar/cafe dgn rase gembire...mase keje 2taun???..hmmm xbes langsung...ayo2...dah2 jgn dikenang....Sahur 1st saye masak daging goreng pedas ngan sayur buncis dan berbuke di rumah MIL....makan gulai tempoyak mak yg sedappppp....Alhamdulillah..terubat rindu nak makan mama masak.....sahur tadi pagi panaskan je lauk tempoyak mak,goreng ayam sket ngan sayur sket..Alhamdulillah incik suami tak banyak ragam....so petang ni panaskan lauk kari ayam mak,udang butter (requested by incik suami) dan sayur sket + agar2 wat aitu...hmmm ok la kot...sat gi senak sangat,malas jadinye....

Tetapi puasa tahun ni saye ade misi khas. Doakan saye ye kawan2.Misi2 tersebut ialah:
  1. Puase penuh (in term of little nana/zul)
  2. Goda incik suami soh beli baju ngan sandal raye...(mesti!!!)
  3. Goda incik suami supaye raye umah saye tahon ni (huwaaaaaa)
  4. Tak terMiss sahur...(sian cik abg tu nnt)
  5. Mendapat keredhaan yang berlipat kali ganda (pahala org da berkahwin lbeh dari org yg bujang..+ pahala di bulan mulia...Insyaallah)

Masih belum terlambat nak ucap selamat berpuasa, ampun kan saye, halal kan mkn minum dan doakan kami :)




.

5 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

smlm br msk udang butter! hihihi.

eh, dah ade little nana/zul ek?????

nanaruzana said...

lom ade...usaha gigih neh....hohoho....
ingat nak masak sahur..tpi MIL bg lauk...xjd le masak.. :P

Nurul Huda Jumri said...

selamat berpuasa nana..
moga hepi sokmo sambut posa n raya kali ni ngn incik suami...

syu_hada said...

wah....tahun ini berpuasa bersama encik suami tercinta yer????hehehehe...anyway...selamat berpuasa n selamat tak termiss sahur...bahb sahur tu mencabar kot rasanya... ;)

nanaruzana said...

Huda:kamu juge...epi2 dgn org sekeliling kamu yeh :)

Syud:a'ah...hahhaa....na xsahur takpe...dok umah..agak2 lapa,tdo...zul tu yg bekerje tu yg kesian tu...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com